Concert pascal
MOPAN Suceava

Pompierii militari au fost serios încercați în ultimele patru ore când au fost chemați să stingă nu mai puțin de cinci incendii.

Casă în flăcări la Pârteștii de Sus

Pompierii militari de la subunitățile din Solca, Gura Humorului și Suceava, împreună cu lucrători ai Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență din comunele Cacica, Comănești și Botoșana, au intervenit cu 6 autospeciale pentru localizarea și lichidarea unui incendiu care a izbucnit la o gospodărie din localitatea Pârteștii de Sus.
La sosirea echipajelor, ardeau construcțiile din gospodărie, majoritare din lemn, cu pericol de propagare la proprietățile învecinate.
Incendiul a fost lichidat la ora 21:03.
Au ars casa de locuit și anexele din gospodărie pe o suprafață totală de aproximativ 500 mp. Au mai ars bunuri casnice, utilaje agricole, plante furajere și alte bunuri, precum și documente personale ale proprietarilor. S-au degradat gardul și parțial finisaje exterioare ale locuinței proprietății învecinate.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit produs la un cablu electric neizolat corespunzător față de materialele combustibile.
Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat construcțiile învecinate.

Incendiu de vegetație uscată în localitatea Grămești

Pompierii militari de la Garda de Intervenție Siret au intervenit cu o autospecială și au localizat și lichidat un incendiu de vegetație uscată, care a afectat o suprafață de aproximativ un hectar, în satul Grămești.

Incendiu la un depozit de furaje în localitatea Poiana

Militarii Detașamentului de Pompieri Suceava și lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Zvoriștea au intervenit cu 4 autospeciale și un utilaj pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje în aer liber, în satul Poiana, comuna Zvoriștea.
La sosirea echipajelor, ardeau furaje (fân și lucernă) depozitate într-o stivă de aproximativ 15 metri lungime, fără pericol de propagare.
Au ars aproximativ 20 de tone de furaje și s-au degradat alte 10 tone.
Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.
Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar incendiul a fost lichidat la ora 19:20.

Depozit de furaje în flăcări în localitatea Broșteni

Militarii Detașamentului de Pompieri Fălticeni și lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Drăgușeni au intervenit cu 3 autospeciale pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje din satul Broșteni, comuna Drăgușeni.
La sosirea echipajelor, ardeau căpițe și baloți de fân, cu pericol de propagare la o casă de locuit.
Incendiul a fost lichidat la ora 18:30.
Au ars două căpițe de fân (circa 2 tone) și aproximativ 200 de baloți de fân.
Incendiul a izbucnit, cel mai probabil de la un foc deschis în spații deschise.
Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat locuința și două căpițe de fân.

Incendiu în localitatea Mironu

Pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Gura Humorului și lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Cornu Luncii au intervenit cu 3 autospeciale și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din satul Mironu, comuna Valea Moldovei.
La sosirea echipajelor, ardeau adăpostul de animale și depozitul de furaje, construcție corp comun, cu pericol de propagare la casa de locuit.
Incendiul a fost lichidat la ora 20:50.
Au ars construcția corp comun pe aproximativ 25 mp și circa 10 tone de fân. S-a degradat un perete de la casă pe o porțiune de aproximativ 10 mp.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu electric deteriorat.
Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat casa de locuit.

Cinci incendii izbucnite în județ, în decurs de mai puțin de 4 ore, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava