MOPAN Suceava

Munca de un an de zile a început să dea roade pentru mărşăluitorii suceveni. La chiar primul concurs important din acest an, ei s-au numărat printre protagonişti.

Atleţii pregătiţi la CSM Suceava de antrenorul Radu Mihalescu au reuşit să câştige cinci medalii la finalele Campionatului Naţional de Marş, etapa de iarnă, competiţie ce s-a desfăşurat la Alba Iulia şi care a fost rezervată tuturor categoriilor de vârstă, de la copii şi până la seniori.

„Veteranul” delegaţiei sucevene, Andrei Gafiţa, a făcut o cursă bună pe parcursul celor 20 de kilometri, reuşind la final să câştige titlul de campion naţional al României la tineret, dar şi locul IV la seniori, după ce a parcurs cei 20 de kilometri într-o oră, 30 de minute şi 24 de secunde. De altfel, Andrei Gafiţa este în al treilea şi ultimul an la tineret, iar de la juniori III şi până acum s-a impus la toate campionatele naţionale, atât la cele din sezonul rece, cât şi cele din vară.

O altă evoluţie foarte bună a avut-o colegul său, Natanael Rotaru, care a câştigat titlul de campion la juniori I în proba de 10 kilometri marş, fiind primul trofeu pe această distanţă, după ce-n 2017 câştiga aurul la 20 de kilometri marş. După această medalie, Natanael s-a calificat la Campionatul Balcanic, ce va avea loc pe 14 aprilie, în Serbia.

În concursul fetelor, Diana Angelescu a câştigat argintul la junioare I, unde şi-a doborât recordul personal cu aproximativ 6 minute în cei 10 kilometri, calificându-se şi ea la Campionatul Balcanic din Serbia.

În competiţia rezervată juniorilor III, CSM Suceava a dominat podiumul. Aflat în primul an de juniori III, Darius Melniciuc a câştigat cursa de 5 kilometri marş, prima dată pe această distanţă, deoarece în 2017 a fost campion la copii I. Locul II şi medalia de argint în această cursă a fost câştigat de colegul său, Gabriel Vodă, care a realizat şi un record personal mai mic cu două minute şi jumătate. Tot la aceste naţionale, Ștefan Cimpoieş a ocupat locul IV la copii, fiind şi prima lui cursă de marş în aproape un an de când practică atletismul.

„Ne bucurăm c-am reuşit să ne îndeplinim obiectivele pentru acest Campionat Naţional, şi anume să câştigăm medalii în probele unde ne-am propus acest lucru. Andrei Gafiţa şi-a respectat statutul de favorit la tineret şi este pentru al treilea an campion naţional la această categorie, el având şanse mari să participe cu lotul României de seniori la Cupa Mondială din China. Și ceilalţi sportivi au făcut curse bune, unii dintre ei doborându-şi şi recordurile personale. Sperăm ca la Campionatul Naţional din vară să avem rezultate şi mai bune, iar la Campionatul Balcanic de juniori I din Serbia, cel puţin unul din cei doi sportivi de la CSM Suceava să urce pe podium”, a declarat antrenorul Radu Mihalescu, de la Clubul Sportiv Municipal Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava