Concert pascal
MOPAN Suceava

De la începutul lunii august, cinci persoane au ajuns în arestul IPJ Suceava în urma încălcării legislaţiei rutiere, deşi nu au fost implicate în accidente rutiere soldate cu victime. Potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei, aceştia au fost arestaţi deoarece cumulul de infracţiuni la regimul rutier pe care le-au săvârşit „a evidenţiat o iresponsabilitate totală faţă de siguranţa în trafic şi nesocotire evidentă a legii”.
„Poliţiştii atrag încă o dată atenţia celor care nu respectă legislaţia rutieră că vor da dovadă de fermitate maximă pentru sancţionarea celor care încalcă normele legale în domeniu, punând în pericol siguranţa traficului rutier”, se arată în comunicatul Poliţiei.
Astfel la data de 5 august a.c., în jurul orei 10.20, o patrulă din cadrul Poliției Milișăuți, în timp ce executa o acțiune pe linia reducerii riscului de victimizare prin producerea de accidente de circulație de către conducătorii autovehiculelor înmatriculate în alte state,  pe D.N. 2H, a procedat la oprirea în trafic a unui autoturism care se deplasa din direcţia Suceava către Rădăuţi, fiind folosite semnalele acustice şi luminoase.
Având în vedere că şoferul autoturismului a rulat încă aproximativ 200 metri cu autospeciala  poliţiei în spatele său, fără a opri pe partea dreaptă a drumului şi nici nu dădea semne că intenţionează să facă acest lucru, s-a procedat la depăşirea acestuia pentru a-l determina să oprească. În acel moment, șoferul autoturismului a oprit pe acostament, autospeciala de poliţie fiind oprită în fața acestuia.

Poliţiştii deţineau date că şoferul care obişnuieşte să conducă acest autoturism se numeşte A. L. de 23 ani, din municipiul Rădăuţi şi are permisul de conducere reţinut pentru săvârşirea altor infracţiuni la regimul rutier.  Odată oprit în trafic, poliţiştii l-au identificat pe A. L. ca fiind conducătorul autoturismului, persoană care în trecut a mai fost cercetată în diferite dosare penale instrumentate la nivelul  Poliţiei Milişăuţi. În momentul în care poliţiştii au coborât din maşină și s-au apropiat la 2-3 pași de autoturismul în cauză, A. L. a demarat în trombă pe lângă mașina de poliție şi s-a îndreptat cu viteză spre Rădăuți.

Deoarece în baza de date A.L. figurează cu permis reținut, în cauză urmează a se efectua cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule”  prevăzută de art. 335, alin. 2 C.P.
Pe de altă parte, în cursul zilei de sâmbătă, 16 august a.c., ca urmare a cercetărilor efectuate de poliţişti şi administrării materialului probator, Poliţia oraşului Milişăuţi,  l-a identificat şi reţinut pentru 24 de ore, pe bază de Ordonanță de reţinere  pe A. L., de  33 ani din municipiul Rădăuţi,  pentru  săvârșirea infracțiunii de : ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană…al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule” . A. L. a fost introdus în arestul preventiv al IPJ Suceava.
„Poliţiştii atrag atenţia tuturor celor care nu respectă legislaţia că măsurile aplicate vor fi din cele mai ferme, în funcţie de pericolul social al faptelor dispunându-se inclusiv măsuri privative de libertate”, se mai spune în comunicatul Poliţiei.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava