Concert pascal
MOPAN Suceava

O patrulă din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Adâncata a oprit vineri seară pentru control pe DC 57 din comuna Mitocu Dragomirnei, autoutilitara condusă de un localnic de 36 de ani care transporta material lemnos.
În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 3,60 m.c. lemn de foc de diverse esențe.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 580 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Adâncata.

Polițiștii Postului de poliţie comunal Adâncata au oprit vineri pentru control pe DC 54 din localitatea Călugăreni, comuna Adâncata, autoutilitara condusă de un bărbat de 42 de ani din comuna Mănăstirea Humorului care transporta material lemnos.
În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 3,18 m.c. lemn de foc de esență carpen.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 510 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Adâncata.

Sâmbătă o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a oprit pentru control pe DJ 178C din comuna Bilca, autoutilitara condusă de un localnic de 41 de ani care transporta material lemnos.
În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 2,00 m.c. lemn de foc de esență molid.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 219 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Putna.

Un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului C-lung Moldovenesc a oprit sâmbătă pentru control pe DN 17 din comuna Vama, autoutilitara condusă de un bărbat de 31 de ani din comuna Stulpicani, care transporta material lemnos.
Întrucât existau suspiciuni cu privire la cantitatea de material lemnos transportată și cea din avizul de însoțire prezentat pentru control de conducătorul auto, polițiștii au solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, bărbatul transporta în plus, cantitatea de 1,06 m.c. lemn rotund de esență rășinoase.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos transportat în plus, în valoare de 388 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Vama.

Sâmbătă seară o patrulă din cadrul Secției 14 Poliție Rurală Vama a identificat pe drumul forestier „Dubul” din localitatea Argel, comuna Moldovița, autoutilitara cu remorcă condusă de un localnic de 29 de ani, care transporta în total cantitatea de 35,39 m.c. material lemnos, conform avizelor de însoțire prezentate pentru control.
Întrucât existau suspiciuni cu privire la legalitatea transportului de material lemnos, polițiștii au efectuat verificări, ocazie cu care au constatat faptul că, în aplicația informatică pe linie de silvicultură, numărul de înmatriculare al autoutilitarei era altul decât cel menționat în avizul de însoțire emis de o societate comercială administrată de un localnic de 57 de ani, rudă a conducătorului auto.
Totodată, în urma inventarierii materialului lemnos transportat, nu au fost constatate neconcordanțe față de cantitățile înscrise în documente.
Administratorul firmei emitente a documentelor a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 1.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, în cauză fiind sesizată Garda Forestieră Suceava în vederea efectuării unui control de specialitate pentru clarificarea situației.

Cinci transporturi de material lemnos confiscate de polițiști, 9.5 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.5/10 (2 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava