MOPAN Suceava

Cinstind  Ziua Bucovinei, Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera” Suceava ne invită vineri, 25 noiembrie 2016, ora 11,00, la o manifestare care are toate datele să fie frumoasă. În prima parte, va fi lansată cartea „Ţara de Sus, de mai sus. II. Arta” de Doina Cernica. Ca şi primul volum dedicat Cărţii, acesta, consacrat Artei, mai exact evenimentelor ei – vernisaje,  concerte, spectacole de teatru şi film – a apărut cu sprijinul Consiliului Judeţean Suceava – Centrul Cultural Bucovina la Editura Muşatinii Suceava.

Copertele, realizate de artistul plastic Gheorghe Zărnescu, valorifică, prima, o lucrare de Dany Madlen Zărnescu  şi, a patra, o imagine de la inaugurarea unei ample expoziţii cu plasticieni din nordul şi sudul Bucovinei la Centrul ,,Vernisaj” din Cernăuţi. Despre carte vor vorbi monahia Elena Simionovici, vicepreşedintă a Societăţii Scriitorilor Bucovineni, artista plastică Lucia Puşcaşu, mult timp preşedinta Filialei Suceava a Uniunii Artiştilor Plastici din România, şi publicistul Ion Nedelea, o bună perioadă redactor coordonator al secţiei Cultură şi redactor-şef al ziarului ,,Crai nou” Suceava, unde au apărut cele mai multe din articolele reunite în „Ţara de Sus, de mai Sus”.

Partea a doua a manifestării va oferi participanţilor un scurt metraj, un film despre Ciprian Porumbescu, avându-l autor pe  Veaceslav Habailo, „nume cunoscut şi respectat de intelectualii români din Cernăuţi”, cum scrie Maria Toacă, de la care am aflat că filmul dedicat lui Ciprian Porumbescu urmează altor două de cunoaştere a personalităţilor culturii noastre, despre  Mihai Eminescu şi George Enescu. Filmul va fi prezentat de ziaristul şi editorul Vasile Bâcu, bine cunoscut şi preţuit de suceveni în ipostaza sa de preşedinte al Societăţii pentru Cultură Românească „Mihai Eminescu” Cernăuţi.

Rândurile de faţă sunt totodată o caldă invitaţie adresată protagoniştilor cărţii, artişti, profesori şi elevi la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”, iubitorilor de artă, de cultură, tuturor celor care vibrează sufleteşte la semnificaţiile sărbătorii concentrate în Ziua Bucovinei.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava