„Cirque du vérité” este un spectacol despre patru situații în care cuvântul „NU” nu a contat. O realitate crudă, un adevăr dincolo de normalitate, un act greșit, injust, un abuz sexual. „Cirque du vérité” greșit – ”Cirque de la vérité” corect. Lucrurile în astfel de situații nu sunt corecte, așadar am vrut să accentuăm încă din titlul spectacolului faptul că ”CEVA” este greșit.

Spectacolul, one-woman-show interpretat de Codruța Varadi, bazat pe textul scris de Alexandru Teodorescu, este parte integrantă a proiectului E(ff)ect – A(ff)ect, finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și își propune să crească gradul de conștientizare, la nivel social, cu privire la abuzurile de tip sexual și emoțional. În acest scop, proiectul propune un spectacol prezentat în cadrul unor comunități diverse, reprezentația fiind urmată de un dialog între artiști, psihologi și spectatori.

Inițiativa echipei de proiect este una necesară în contextul actual, în care se impune o conștientizare accentuată a problematicii abuzului. Spectacolul integrat proiectului E(ff)ect – A(ff)ect dovedește faptul că una dintre cele mai eficiente modalități de a intervene la nivel social pentru remedierea unor fapte neconforme cu statutul de ființă umană rațională și emoțională este educația prin cultură.

Intervenția socială prin artă își dovedește eficiența printr-un astfel de demers pentru că generează acel mecanism al empatiei necesar pentru înțelegerea celuilalt, aspect necesar pentru sănătatea socială.

„Cirque du vérité”, o producție a Teatrului Re-Act

Sâmbătă, 30 iunie 2018, ora 19.00

Intrarea liberă, INTERZIS persoanelor cu vârsta sub 16 ani.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava