Aeroportul Suceava va primi 6,35 milioane de lei de la Consiliul Judeţean. Din această sumă, 5,2 milioane vor fi destinate achiziţionării a două autospeciale de deszăpezire. Pe de altă parte, pentru repararea şi întreţinerea drumurilor judeţene se vor aloca 5 milioane de lei. Şeful administraţiei judeţene Cătălin Nechifor a spus că parte din fonduri vor fi folosite pentru finalizarea, pînă la sfîrşitul anului, a lucrărilor de modernizare a drumului judeţean Fălticeni-Horodniceni şi a celui de acelaşi rang de la Muşeniţa.
Consiliul Judeţean Suceava a aprobat vineri rectificarea bugetului propriu cu fondurile alocate la ultima rectificare bugetară aprobată de Guvernul României, în urma căreia administraţia judeţeană a primit o sumă de 12,186 milioane de lei pentru echilibrarea bugetului propriu şi 5,265 milioane de lei pentru cheltuieli descentralizate, respectiv pentru sistemul de protecţie a copilului, susţinerea centrelor de asistenţă socială a persoanelor cu handicap şi pentru învăţământul special şi centrele judeţene de resurse şi asistenţă educaţională.
Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat pe lângă suma de cinci milioane de lei, Guvernul României va aproba o nouă alocare de fonduri pentru drumurile judeţene. Cătălin Nechifor a precizat că instituţia pe care o conduce a stabilit trei priorităţi pentru modernizarea unor drumuri judeţene, lucrările urmând să înceapă în cel mai scurt timp. În primul rând, el a făcut referire la modernizarea drumului judeţean dintre Fălticeni şi Horodniceni, rută care va asigura un acces mai rapid către viitoarea groapă de deşeuri din comuna Moara. „Asta înseamnă costuri mai reduse pe transport, deci în final costuri mai mici la cetăţeni pentru taxa de gunoi. Am vorbit şi cu primarul din Fălticeni, Cătălin Coman, şi va face şi el o porţiune de drum care face legătura cu această rută, şi care e în administrarea acestui municipiu, iar noi vom moderniza peste cinci kilometri de drum. Şi astfel legăm Fălticeniul de Horodniceni”, a mai spus Nechifor. El a mai arătat că o altă prioritate va fi modernizarea drumului judeţean de la Podu Vlădichii din Rădăuţi, pe o distanţă de 2,6 kilometri, care va asigura un acces mai rapid către Marginea şi Suceviţa. A treia prioritate anunţată de Nechifor va fi modernizarea drumului judeţean care traversează comuna Muşeniţa.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
Sarbatori Fericite
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava