Concert pascal
MOPAN Suceava

Consiliul Județean Suceava a aprobat, astăzi, cu majoritate de voturi, alocarea unei sume de 4,625 milioane de lei pentru șase spitale din județul Suceava. Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a precizat, după ședința de astăzi, că pentru spitalele din Rădăuți, Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului și Siret a fost alocată o sumă totală de trei milioane de lei, cu titlul de ajutor pentru situații de extremă dificultate. Flutur a spus că municipiul Rădăuți s-a alocat suma de un milion de lei, în timp ce Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Siret și Gura Humorului vor fi primi fiecare câte 500.000 de lei. Sumele sunt alocate în vederea asigurării de resurse financiare suplimentare pentru spitalele aflate sub autoritatea acestora, având în vedere creșterea numărului de pacienți diagnosticați cu COVID-19 și propunerea înaintată Ministerului Sănătății de suplimentare a spitalelor/sectoarelor suport pentru pacienții testați pozitiv sau suspecți COVID-19 în județul Suceava, avizată prin Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava nr. 49/22.10.2020.  „În mare parte, aceste sume s-au constituit ca urmare a anulării unor evenimente incluse în calendarul de acțiuni în această perioadă și din economiile rezultate în urma unor licitații”, a spus șeful administrație.

Pe de altă parte, el a spus instituția pe care o conduce a alocat 1,625 milioane de lei pentru Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava.

Tot în şedinţa de astăzi, deliberativul a aprobat studiul de fezabilitate pentru obiectivul de investiţii „extindere şi dotare acces spital pentru separare flux personal medical pe circuit Covid-19” la Spitalul Judeţean Suceava.

Gheorghe Flutur a adăugat că suma alocată pentru această investiție este de în valoare de 326.000 lei. De asemenea, la Spitalul Județean  se vor achiziţiona opt containere pentru vestiare – 333.200 lei și a două sisteme de uscare/perdea aer cald – 20.468 lei. „Investiția se referă la realizarea, între secția de primiri urgențe și ambulatoriul spitalului, a unui vestiar – filtru prin care se va realiza echiparea/dezechiparea corecta a personalului medical, astfel încât sa se evite contaminarea, scopul fiind de asigurare a continuității asistenței medicale ținând cont de nevoile populației deservite”, a explicat șeful administrației județene. El a mai spus că se vor achiziționa și trei containere pentru secțiile de Infecțioase și de Anatomie patologică, în valoare totală de 61.880 lei, două ecografe ultraportabile tip laptop, cu sondă S4-1, respectiv cu sondă L12-4, în valoare totală de 136.200 lei, care vor permite evaluarea și diagnosticarea rapidă, la patul pacientului.

La acestea se adaugă 13 sisteme de compresie pentru secțiile de Neurologie și ATI, în valoare de 100.555 lei, pentru profilaxia tromboembolismului venos profund, în special la pacienții imobilizați, Flutur arătând că terapia de compresie prevenind rănile recurente și crescând rata de vindecare cu 30% – 50% prin scăderea edemului și creșterea fluxului de sânge oxigenat în zona rănii. Din sumele alocate de CJ Suceava se vor mai cumpăra o trusă de bronhoscopie rigidă, în valoare de 59.500 lei, necesară pentru extracția corpilor străini traheobronșici în cazul urgențelor majore ORL, trusă ce include bronhoscop rigid, telescop Hopkins, pense optice diferite de extragere corpi străini, canule aspirație, 12 umidificatoare pentru ventilație invazivă și non-invazivă, în valoare de 142.800 lei, necesare pentru încălzirea pacienților aflați în hipotermie, două unități mobile pentru decontaminarea aerului din încăperi prin filtrare, în valoare de 142.800 lei, un server necesar funcționării sistemului Hospital Manager și stocării de baze de date, în valoare de 111.700 lei, cel existent fiind depășit fizic și tehnologic, precum și licențe necesare funcționării noului server și programului Hospital Manager, în valoare totală de 115.013 lei.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava