MOPAN Suceava

Consiliul Județean Suceava a aprobat, astăzi, bugetul propriu pentru anul 2022. Șeful administrației județene, Gheorghe Flutur, a precizat că pentru acest an bugetul este de 773 milioane lei, adică aproximativ 153 de milioane de euro în creștere față de anul trecut cu peste 20%. Gheorghe Flutur a precizat că 54% din buget este pentru dezvoltare, iar diferența reprezintă cheltuielile de funcționare. „Este pentru prima dată când balanța înclină în favoarea dezvoltării”, a spus Flutur în ședința deliberativului județean.

Cea mai mare parte a bugetului pentru anul 2022, adică 392 din cele 773 milioane de lei, va fi alocată pentru modernizarea infrastructurii rutiere a județului, 212 de milioane de lei este alocată pentru Axa rutieră Suceava – Iași, prin Dolhasca, 86 de milioane de lei pentru proiectele derulate prin Programul Național de Dezvoltare Locală și 70 de milioane de lei pentru reparații curente și lucrări de întreținere pe timp de iarnă la drumurile județene.

Șeful administreației județene a precizat că printre drumurile care se vor finaliza anul acesta se numără Izvorul Alb – Rarău, Mănăstirea Humorului – Pleșa, Mălini – Slatina, Vulturești – Hârtop,  Siret – Frătăuții Noi, Rădăuți – Bilca și Grădinița – Coșna, acesta din urmă făcând legătura cu județul Bistrița Năsăud. El a mai precizat că anul acesta vor începe lucruri tronsoanele Stulpicani – Câmpulung Moldovenesc, Humoreni – Bălăceana, precum și la cele pentru care s-au semnat recent contractele, respectiv ultimul tronson din drumul Panaci – Bilbor și drumul Mălini – Borca, acestea asigurând legăturile rutiere cu județenele Harghita, respectiv Neamț.

De asemenea, președintele CJ Suceava a spus că și la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava vor fi alocate sume mari pentru investiții în sănătate, atât în infrastructură cât și dotarea acestei unități spitalicești. ”Vorbim aici despre construcția unui pavilion nou la secția de oncologie, în curtea Spitalului Vechi, cu 20 de paturi pentru bolnavi și paturi pentru aparținători. Sumele alocate vor fi folosite și pentru reabilitarea instalației de apă, reabilitarea circuitului de fluide la spital, realizarea unei stații de clorinare, precum și pentru reabilitarea secției de psihiatrie a Spitalului Județean. Tot pentru Spitalul Județean se alocă fonduri pentru amenajarea unei săli pentru implantarea de stimulatoare cardiace permanente, precum și pentru achiziționarea de noi dotări cu aparatură medicală modernă”, a declarat Flutur. El a mai precizat că instituția pe care o conduce alocă fonduri importante și pentru Aeroportul „Ștefan cel Mare”, printre investițiile avute în vedere numărându-se finalizarea terminalului 2 pentru pasageri, realizarea documentației pentru un terminal de transport cargo, extinderea parcării, construirea unui drum nou care să facă legătura cu Aeroportul prin cartierul Burdujeni, precum și pentru achiziționarea de echipamente de securitate.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava