MOPAN Suceava

Consiliul Județean Suceava a implementat, în perioada 2 noiembrie 2016 – 1 noiembrie 2018 un proiect de mobilitate intitulat „Perfecţionarea personalului din învăţământul special din judeţul Suceava în instituţii similare din Voievodatul Podkarpackie”. Responsabilii de implementarea proiectului au declarat în cadrul unei conferințe de presă că proiectul a fost realizat în parteneriat cu două organizaţii gazdă din Polonia, respectiv Şcoala Podstawowa nr 22 z Oddziałami Integracyjnymi din oraşul Rzeszow şi Centrul şcolar Specjalny Osrodek Szkolno-Wychowawczy im. Kornela Makuszynskiego din localitatea Mrowla. Consiliul Judeţean Suceava a avut rol de beneficiar al proiectului şi a condus un consorţiu naţional de mobilitate alcătuit din unitățile de învățământ special din judeţul Suceava aflate în subordinea sa, respectiv Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Suceava; Grădiniţa Specială Fălticeni; Liceul Tehnologic Special Bivolărie; Şcoala Gimnazială Specială „Sf. Stelian” Rădăuţi; Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă „Sf. Andrei” Gura Humorului și Şcoala Profesională Specială Câmpulung Moldovenesc.
Obiectivele proiectului au avut ca prioritate dezvoltarea profesională a cadrelor didactice şi a personalului din domeniul învăţământului special ce îşi desfăşoară activitatea în unitățile de învățământ special din judeţul Suceava, urmărind îmbunătăţirea nivelului de competenţe şi aptitudini cheie pentru 30 de persoane (cadre didactice şi personal) din unitățile de învățământ special din judeţul Suceava, prin efectuarea unei perioade de 7 zile de observare directă în şcolile partenere din Polonia şi confirmarea acestor competențe prin acordarea unor Certificate de mobilitate Europass, precum și îmbunătăţirea actului educaţional adresat copiilor și tinerilor din  unitățile de învățământ special din judeţul Suceava și sporirea capacității învăţământului special, astfel încât acesta să fie în măsură să ofere activităţi, programe şi strategii care răspund mai bine nevoilor copiilor cu CES în materie de învăţare şi dezvoltare personală şi care să faciliteze integrarea acestora pe piaţa muncii. Un alt obiectiv a fost creşterea motivaţiei cadrelor didactice şi personalului din domeniul învăţământului special în vederea îmbunătăţirii activităţii profesionale şi rămânerii în sistem.
În cadrul proiectului s-au desfășurat trei perioade de mobilitate, la care au participat câte 10 cadre didactice și personal din învățământul special din județul Suceava, selectate transparent şi documentat pe baza unor criterii prestabilite, care au întrunit condiţiile de eligibilitate, respectându-se egalitatea de şanse şi urmărind aportul final la dezvoltarea strategică a unităților de învățământ de proveniență. De asemenea, au fost realizate o serie de materiale promoționale
Proiectul are numărul de referință 2016-1-RO01-KA101-023394 și a fost finanţat din Programul Erasmus+ al Uniunii Europene pentru educaţie, formare, tineret şi sport, având o valoare de 53.700 euro.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava