MOPAN Suceava

Șeful administrației județene, Gheorghe Flutur, a declarat astăzi că CJ Suceava va implementa în viitoarele luni proiectul de mobilitate „Perfecționarea personalului din învățământul special din județul Suceava în instituții similare din Voievodatul Podkarpackie”, din Polonia. Gheorghe Flutur a spus că proiectul are o valoare de 53.700 de euro și este finanțat prin  Programul Erasmus+ al Uniunii Europene pentru educație, formare, tineret şi sport.
Președintele Consiliului Județean a afirmat că această instituție va avea rol de beneficiar al proiectului şi va conduce un consorțiu național de mobilitate al unităților de învățământ special din județul Suceava aflate în subordinea sa, respectiv Centrul Școlar de Educație Incluzivă Suceava, Grădinița Specială Fălticeni,  Liceul Tehnologic Special Bivolărie, Şcoala Gimnazială Specială „Sf. Stelian” Rădăuţi, Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă „Sf. Andrei” Gura Humorului și Şcoala Profesională Specială Câmpulung Moldovenesc. Proiectul se va desfășura în parteneriat cu o școală și un centru școlar din Polonia.
Gheorghe Flutur a mai declarat că obiectivele proiectului au ca prioritate dezvoltarea profesională a cadrelor didactice şi a personalului din domeniul învăţământului special ce îşi desfăşoară activitatea în unitățile de învățământ special din judeţul Suceava. Astfel, proiectul vizează îmbunătăţirea nivelului de competenţe şi aptitudini cheie pentru 30 de persoane, personal didactic şi didactic  auxiliar din domeniul învățământului special, din unitățile de învățământ special din judeţul Suceava, prin efectuarea unei perioade de șapte zile de observare directă la locul de muncă, în şcolile partenere din Polonia şi confirmarea acestor competențe prin acordarea unor Certificate de mobilitate Europass. Proiectul mai are în vedere și creşterea motivaţiei cadrelor didactice şi personalului din domeniul învăţământului special în vederea îmbunătăţirii activităţii profesionale şi rămânerii în sistem.
Gheorghe Flutur a mai adăugat că proiectul va avea ca rezultat dezvoltarea resurselor umane performante pentru unitățile de învățământ special din județul Suceava, care se va transpune ulterior în creșterea nivelului educațional.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava