MOPAN Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a inspectat, astăzi, lucrările de modernizare a drumului Fălticeni – Liteni, prin Valea Glodului, Giurgești, Pleșești și Hârtop. Gheorghe Flutur a spus că această rută este extrem de importantă, având în vedere că va fi un drum de legătură către viitoarea autostradă A7, care trece prin zona Liteni – Dolhasca. Flutur a precizat că drumul județean dintre Fălticeni și Liteni se modernizează pe o lungime de 16,7 kilometri. El a explicat că platforma drumului va fi de opt metri, din care șase metri carosabilul, pe care se va turna două straturi de asfalt. Șeful administrației județene a spus că pe acest tronson vor fi 40 de podețe, alte 550 de podețe de intrare în curțile caselor și se vor face și racordurile cu 41 de drumuri laterale.

„Valoarea investiției Consiliului Județean Suceava, pe program guvernamental, este de 6,7 milioane de euro. Trebuie spus că pe o porțiune de 1,3 kilometri s-au forat, s-au introdus piloni de stabilizare speciali, pentru că terenul era mlăștinos. Stadiul lucrărilor mă mulțumește aici și i-am rugat pe constructori cât este vreme bună să grăbească această lucrare. O să mergem și la Hârtop unde vor cere să accelereze lucrările mai mult. Ce este important este că în această zonă, care se numește Valea Glodului, să nu mai fie glod aici. Sper să fie o vale cu asfalt, civilizată și un drum de legătură către viitoarea autostradă A7, care va trece prin zona Liteni, Dolhasca, Pașcani, venind de la Suceava. Este o lucrare care va duce la creșterea investițiilor în această zonă, la ridicarea și din punct de vedere turistic, așa cum așteaptă de mult populația. Este o legătură cu Liteni, Fălticeni, valea Șomuzului, cu valea Sucevei, demult așteptată de oamenii din zonă”, a încheiat Gheorghe Flutur.

Tot astăzi, Gheorghe Flutur a inspectat lucrările pe acest drum în zona Hârtop, spunând că aici este nemulțumit de ritmul constructorului. Gheorghe Flutur a declarat că a solicitat constructorului să mobilizeze mai mult echipele de muncitori pentru a urgenta modernizarea drumului. „Am convocat astăzi aici constructorul pentru că dacă pe zona Vulturești – Valea Glodului sunt mulțumit de ritmul lucrărilor, aici nu sunt mulțumit. Și am cerut de mâine dimineață concentrare de echipe pentru că aici este un praf. S-a scos asfaltul vechi și se ridică praf. A promis constructorul că va veni cu piatră mare și în 10 zile vor turna primul strat de binder. E drept că în spate este lucrarea de apă și canalizare care a încurcat oarecum lucrările, dar mă bucur că acest tronson de mâine intră în reabilitare. Pentru că dacă începe școala și dacă vine timpul ploios, nu va mai arăta bine această zonă. De aceea am grăbit constructorul ca pe vreme bună să înceapă să lucreze și la această zonă în Hârtop”, a spus Gheorghe Flutur.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava