MOPAN Suceava

Oferta economică a județului Suceava va fi prezentată la finalul acestui an la două evenimente internaționale de amploare. Aceasta după ce Consiliul Județean Suceava a aprobat în ședința de vineri participarea județului Suceava la Forumul economic de la Krynica, din Polonia, care va avea loc în perioada 5 – 7 septembrie, precum și la Târgul Expo – Real 2017, care se va desfășura în perioada 4 – 6 octombrie la Munchen, în Germania. Suma totală pe care CJ Suceava a aprobat-o pentru participarea la cele două evenimente în care va fi promovată oferta economică a județului este de aproape 147.000 de lei. În cadrul ședinței Consiliului Județean, președintele instituției, Gheorghe Flutur, a amintit faptul că Suceava va participa la cele două evenimente internaționale alături de celelalte județe care fac parte din Regiunea de Nord-Est a României. Gheorghe Flutur, care este și președintele Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, a precizat că acest for a decis la finalul anului trecut participarea regiunii la mai multe evenimente pentru promovarea oportunităților de investiții, atât la nivel regional, cât și în fiecare județ în parte.
Flutur a explicat că Forumul economic de la Krynica, din Polonia, este organizat de 26 de ani, devenind o platformă importantă de schimb de opinii și experiență între elitele academice, politice, economice și culturale. El a mai spus că forumul reunește anual circa 3.000 de participanți de rang înalt din peste 60 de țări.

Făcând referire la Târgul internațional pentru investiții și proiecte Expo – Real 2017 din Germania, Gheorghe Flutur a spus că instituția pe care o conduce urmează să încheie un acord de colaborare cu Asociația Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană și cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord – Est. Șeful administrației județene a amintit că CJ Suceava, împreună cu primăria orașului Siret, a participat anul trecut, pentru prima dată, la acest târg, care este recunoscut ca fiind cea mai mare de afaceri pentru sectorul imobiliar și investițional. Orașul Siret a promovat anul trecut noul parc industrial care va funcționa în apropierea graniței cu Ucraina. „Anul acesta va avea loc cea de-a 20-a ediție a acestui târg, și vor fi peste 1.700 de expozanți, iar în programul de conferințe sunt înscriși peste 400 de experți”, a precizat Gheorghe Flutur, care a adăugat că CJ Suceava va beneficia în cadrul târgului de posibilitatea de prezentare a ofertei investiționale în cadrul standului României.

În cadrul ședinței CJ Suceava în care a fost aprobată participarea la cele două evenimente, consilierul PSD Dan Ioan Cușnir a solicitat ca pentru anul acesta oferta economică a județului să fie actualizată, prin prezentarea exactă a ceea ce s-a realizat în ultimul an. „Primăria Siret să nu vină cu aceeași poveste și doar pentru a-i invita pe eventualii investitori. Trebuie să vedem și să arătăm ce s-a întâmplat concret la Siret timp de un an”, a precizat Cușnir. La rândul său, președintele CJ Suceava i-a răspuns acestuia că în mod sigur județul nu se va prezenta la cele două evenimente „cu povești”.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava