MOPAN Suceava

Hegemonia Termica asupra sistemului de transport și distribuție a energiei termice în municipiul Suceava a luat sfârșit. Joi, 15 octombrie, primăria va semna contractul de concesionare a serviciului public de transport și distribuție a agentului termic cu noul operator, firma Thermonet ai cărei acționari sunt Elsaco Botoșani și Adrem Invest, aceasta din urmă deținând pachetul majoritar de acțiuni la societatea Bioenergy SRL, care gestionează noua centrală pe gaz și biomasă. Pentru semnarea contractului municipalitatea a primit undă verde de la Consiliul Local care în ședința de îndată ce a avut loc miercuri la ora 16 a votat în unanimitate. Asta după ce în ședința extraordinară care a avut loc în aceeași zi la ora 12 consilierii au respins încheierea contractului de concesiune cu 12 voturi ”pentru”, 7 ”abțineri” și un vot împotrivă. Proiectul avea nevoie de două treimi din voturi adică 16. Cele 12 voturi ”pentru” au aparținut aleșilor PNL iar cele 7 ”abțineri” celor de la PSD. Pauza de prânz a fost un sfetnic bun pentru cei mai de seamă reprezentanți ai sucevenilor care și-au dat mâna și au votat in corpore eliminând riscul ca populația racordată la sistemul centralizat să rămână de joi fără căldură și apă caldă.

Primarul Ion Lungu a ţinut să precizeze că în pauza dintre şedinţe a avut discuţii cu toţi liderii partidelor politice, Ioan Balan, Cătălin Nechifor şi Ovidiu Donţu. El a spus că dacă nu s-ar fi votat proiectul urmeau şi alte şedinţe de îndată, până la rezolvarea acestei probleme. „Şi asta pentru că eu ca primar şi dumneavoastră ca şi Consiliu Local nu ne putem permite să lăsăm Suceava fără căldură şi apă caldă, de la ora 00.00. Asta le-am explicat şi liderilor partidelor din Consiliul Local, că de la miezul nopţii Termica nu mai poate da căldură nici măcar o oră. Este vorba de interesul comunităţii. Până clarificăm situaţia acestor bunuri de care are nevoie sistemul de termoficare ca să funcţioneze, propun închirierea acestora. De vineri avem asigurat faptul că ne pun la dispoziţie acele instalaţii. Nu este altă soluţie. Dacă nu votăm acest proiect, din această noapte nu va mai fi căldură şi apă caldă în Suceava”, a declarat Lungu.

După vot, el le-a mulţumit consilierilor locali pentru maturitatea de care au dat dovadă. „Vă spun cu mâna pe inimă că nu era altă variantă să putem da căldură şi apă caldă populaţiei”, a mai spus primarul Sucevei.

Contractul de concesiune va fi semnat pe o perioadă de 20 de ani cu posibilitate de prelungire cu încă 10 ani. Thermonet care a cîștigat licitația organizată de primărie în detrimentul altor doi ofertanți, Transagent societate al cărei unic acționar este Consiliul Local Suceava și Veolia Energie România, este obligată prin contract să preia 157 de angajați de la Termica. Prețul oferit de Thermonet pentru transportul și distribuția enegiei termice este de 181 de lei pe gigacalorie însă mai mare decât cel perceput de Termica. Populația însă va plăti pe gigacalorie același preț cși până acum de 185 de lei diferența urmând a fi subvenționată de primărie.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava