MOPAN Suceava

Clădirea din lemn a Seminarului Teologic „Mitropolitul Dosoftei”, situată în imediata vecinătate a Mănăstirii „Sfîntul Ioan” din Suceava, a fost distrusă de un incendiu izbucnit astăzi, în jurul orei 08.30. În acel imobil funcţionau şi birouri ale Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor. La momentul izbucnirii incendiului, în clădire se aflau cîteva zeci de persoane, în majoritate elevi, însă nimeni nu a fost rănit. Pentru stingerea focului au acţionat 120 de pompieri cu 20 de autospeciale. Acţiunea a fost coordonată de şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina”, generalul de brigadă Ion Burlui. Intervenţia a fost una dificilă pentru că, din pricina gerului, hidranţii din zonă erau îngheţaţi.

Generalul Burlui a spus că, deocamdată, nu se cunoaşte cauza incendiului, dar că cel mai probabil acesta a pornit din zona blocului alimentar. Şeful ISU a precizat că imobilul ars nu avea autorizaţie de securitate la incendiu. Prezent la faţa locului, primarul Sucevei, Ion Lungu, a afirmat că elevii Seminarului Teologic vor fi mutaţi într-un alt spaţiu, iar o variantă ar fi la Colegiul Tehnic „Petru Muşat”. Totodată, el a spus că va propune în Consiliul Local alocarea unei finanţări pentru refacerea construcţiei distruse. Clădirea era formată din demisol, parter şi etaj.

Clădirile Arhiepiscopiei Sucevei şi Seminarului Teologic au fost distruse complet de un incendiu, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava