Concert pascal
MOPAN Suceava

Auzul este un simț vital ce ne poate face viața mai frumoasă. Dar te-ai pus vreodată în situația unei persoane cu dizabilitați? Sau te-ai gândit că lipsa auzului poate fi o reală dizabilitate mai ales dacă este prezentă din copilărie?

Stiai că: în prezent, există în jur de 500 centre de resurse și peste 600 de asistenți de profesori care sprijină copiii cu necesități educaționale speciale în procesul de incluziune. Astfel, peste 7500 de copii cu CES învață în prezent în școlile generale, în timp ce numărul de copii cu dizabilități în școli auxiliare și speciale a scăzut de aproape două ori?

Inițial, hipoacuzia nu pare a fi ceva atât de grav, însă în momentul în care copilul ajunge în colectiv, se confruntă cu o capacitate scăzută de a auzi. Pe măsură ce înaintează în vârstăşidoreşte să intre pe piaţa munciişisă se angajeze, momentul devine destul de anevoios.

În general, angajatorii nu acceptă persoane cu dizabilități. Numărul total de persoane cu dizabilităţi din România depăşeşte 852.500 de persoane, în 2020, însă doar 17% dintre aceştia (cu vârsta potrivită pentru a munci) sunt integraţi pe piaţa muncii, arată o analiză OLX.

La nivelul statelor membre ale Uniunii Europene, circa 100 de milioane de persoane au o dizabilitate, iar statisticile arată că 29 milioane dintre acestea trăiesc în condiţii de sărăcie şi excludere socială.

În 2020, numărul total de persoane cu dizabilităţi din România depăşeşte 852.500 de persoane, potrivit datelor AutorităţiiNaţionale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şiAdopţii (ANDPDCA), iar aproximativ 50% dintre aceştia au vârsta potrivită pentru a munci.

Este un număr surprinzător de mare! Poate că nu te așteptai.

Statul român dorește ca persoanele cu dizabilități să aibă o șansă mai bună, motiv pentru care oferă persoanelor cu dizabilități, aflate în căutarea unui loc de muncă, vouchere pentru tehnologia asistivă și pentru achiziția de accesorii.

Echipa Clarfon susține această inițiativă și prezintă cea mai bună tehnologie în materie de aparate auditive ce poate fi achiziționată în baza acestor vouchere.

Ce valoare au?

Voucherele au o valoare de aproximativ 5000 de euro și sunt disponibile grație unui proiect implementat de Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții, în parteneriat cu Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă. La Clarfon, consultația este gratuită iar tehnicieniiîţi vor recomandacele mai bune soluții pentru un auz de excepție.

Încă nu te-ai hotărât să ne vizitezi?

Mai avem ceva pentru tine, în fiecare lună, poți beneficia de oferte surprinzătoare. De asemenea, în voucherul amintit mai sus există posibilitatea să achiziționezi două produse specifice nevoilor tale.

Vino la Clarfon și uită de insecurități. Fii tu dincolo, de părerile celor din jur!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava