MOPAN Suceava

În momentul în care o persoană nu mai aude foarte bine, famila şi prietenii sunt primii care   realizează degradarea auzului. Atunci când rogi interlocutorul să repete consecutiv ceea ce a spus, când vorbeşti foarte tare la telefon sau dai volumul televizorului la maximum, abilităţile tale auditive sunt diminuate.

Clarfon continuă să pună pe primul loc auzul pacienților săi. De ce auzul este considerat un simț atât de important? Deficiențele de auz atrag după sine mai multe boli la nivel psihic precum demența sau anxietatea, iar lista poate continua. Toate acestea pot afecta activitățile zilnice. În cazul copilului care suferă de surditate, acesta prezintă sentimente de frică și de izolare care ar trebui diminuate. Această afecțiune atrage după sine o dezvoltare psihologică precară.

Sunt numeroase cauze care contribuie la instalarea problemelor de auz:

  • zgomotul este responsabil de cca. jumătate dintre cazurile de pierdere a auzului, ducând la un oarecare grad de afectare a auzului la 5% din populaţia globului.
  • medicamente ototoxice;
  • infecţii ale urechii;
  • probleme circulatorii;
  • naşterea prematură determină surditate neurosenzorială la cca 5% din cazuri;
  • cauze neurologice, cum este scleroza multiplă;
  • presiunea intracraniană crescută;
  • pierderea auzului datorată înaintării în vârstă (presbiacuzie);

Cum se poate depista deficienţa de auz? La Clarfon se pot realiza mai multe teste gratuite, pentru verificarea funcţionării aparatului auditiv.

O metodă de testare este screeningul auditiv.

Acesta are drept obiectiv depistarea hipoacuziei printr-o serie de teste audiologice specifice. Efectuarea testelor preliminare încă din maternitate permite obtinerea unor informații certe despre nivelul auzului nou-născutului și luarea unor măsuri imediate de tratament pentru deficiența auditivă. Tratamentul în cazul depistării unei boli a urechii constă, în general în protezarea auditivă.

Aparatele Hansaton şi Unitron sunt compensate prin Casa de Asigurări de Sănătate iar Clarfon suportă costurile financiare, astfel încât pacientul nu mai este nevoit să se deplaseze la medic pentru recomandare şi la CAS. Prin Clarfon, pacientul hipoacuzic beneficiază de timp în plus şi de energie. La Clarfon, poţi achiziţiona sisteme auditive Hansaton şi Unitron la prețuri accesibile, prin compensare CAS.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava