Alianţa electorală PSD-UNPR-PC este marea câştigătoare a alegerilor europarlamentare la nivelul judeţului Suceava, fiind urmată de PDL, PNL şi candidatul independent Mircea Diaconu. Rezultatele finale făcute publice de Biroul Electoral Judeţean arată că PSD-UNPR-PC a obţinut 40,12% din sufragiile sucevenilor prezenţi la urne adică 63.966 de voturi.

PDL şi-a adjudecat 23,06% din voturi, însemnând 36.773 de voturi iar PNL doar 9,77% adică 15.579 de voturi. Marele actor Mircea Diaconu a reuşit să adune 10.089 de voturi adică 6,32% asigurându-şi un loc de eurodeputat.

Partidul Mişcarea Populară nu a depăşit în judeţul Suceava pragul electoral de 5% necesar pentru accederea în Parlamentul European.

Partidul Elenei Udrea şi a lui Traian Băsescu a obţinut doar 4,47% din voturi. PPDD a fost creditat cu 3,03%, PRM cu 2,95%, Forţa Civică cu 1,66%, PNŢCD cu 0,59%, iar marea gimnastă Corina Ungureanu cu 0,42%.

Preşedintele organizaţiei judeţene a PSD, Cătălin Nechifor, a declarat că votul la europarlamentare arată că PSD a rămas singurul partid de după Revoluţie care şi-a păstrat doctrina. “Votul la alegerile europarlamentare din 25 mai arată că PSD a rămas singurul partid de după revolutie care şi-a păstrat doctrina. Celelalte partide care intră în PE s-au plimbat din stânga în dreapta din zona conservatoare în zona de dreapta  şi cred că românii sunt cei care sunt dezamăgiţi de această schimbare dar noi şi datorită faptului că am obţinut şi un scor istoric 37% la nivel naţional şi 40,12% pe Suceava suntem mai hotărâţi ca niciodată şi mai determinaţi să ne ducem acest mandat până la capăt şi sperăm ca românii şi sucevenii să aibă în continuare încredere în PSD un partid care poate să ofere o politică potrivită pentru România”, a declarat Nechifor. Trebuie spus că prezenţa la vot în judeţul Suceava a fost de 29,52% sub media naţională de 32,29%. Din cei 576.469 de suceveni înscrişi pe listele electorale permanente la urne s-au prezentat doar 170.215.  La alegerile de duminică s-au înregistrat 10.799 de voturi nule reprezentând 6,34% din total.

 

Clasamentul final al alegerilor din judeţul Suceava: PSD – 40,12%, PDL – 23,06%, PNL – 9,77%, Mircea Diaconu - 6,32%, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Politic
  • http://SiteWeb... profu’ de drept

    PAZEA CATALINE!

    În mod ironic, roata politicii s-a întors, Victor Ponta generând, asemenea lui Traian Băsescu cu ani în urmă, suficientă aversiune printre opozanţi, încât adversari ce păreau ireconciliabili, precum preşedintele plus partidul lui şi PNL, să se apropie. Nu foarte demult, Ion Iliescu milita pentru izolarea politică a lui Băsescu, pentru ca astăzi, acesta din urmă să acţioneze pentru izolarea politică a lui Ponta. Dacă PNL, PD-L, PMP, FC vor reuşi să construiască o platformă comună, susţinând un candidat unic la preşedinţie, atunci prezidenţiabilul Ponta va avea cu adevărat motive de îngrijorare, nefiind exclus să piardă alegerile. Asa ca……

  • http://SiteWeb... nenea Mitica

    Du-te si te culca inapoi Nechifore , ca asta-ti place cel mai mult si prostii ti-au cazut iar in plasa.Dar nu v-au mai votat 70% , putorilor!Si pana-n toamna va duceti cu totul la fund.Presedintele Romaniei va fi de DREAPTA!

Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Karls Jobs 2018
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava