Concert pascal
MOPAN Suceava

După doctorul Bogdan Pivodă, medic ortoped, cel mai nou venit la Clinicco este Dr. med. Valentin Vulpe (poză), medic specialist neurochirurgie.
«România se confruntă cu plecarea medicilor de mulți ani. Vorbim în special despre tineri – de la studenții mediciniști care tocmai au terminat facultatea și aleg o altă țară pentru rezidențiat până la medicii care pleacă după primii ani de carieră. Majoritatea alegând țările din vestul Europei, cu precădere Germania sau Franța.

Cifrele Colegiul Medicilor (instituția care eliberează actele necesare pentru exersarea activității profesionale în străinătate) arată într-adevăr o scădere a cererilor de la începutul pandemiei. Dar tendința persistă și nu putem nega consecințele negative asupra îngrijirii medicale pentru pacienții români.

Totodată, medicii plecați în țările respective, beneficiază de o experiență universitară și profesională desfășurată la standarde extraordinar de ridicate. De aceea, ne-am asumat obiectivul de-a aduce înapoi în țară profesioniști care au excelat în afara țării.

Dincolo de alegerea intimă ce o reprezintă schimbarea unui parcurs de viață, mulți dintre medicii întorși acasă ne-au menționat datoria morală pe care o simțeau față de țara lor și dorința de a contribui la evoluția pozitivă a sistemului de sănătate românesc. Ambiție pe care am împărtășit-o de-a lungul anilor păstrând o legătură foarte strânsă cu colegii din străinătate și investind în aparatură medicală foarte performantă.

Nu spunem deloc că medicii români care și-au făcut toată carieră în țară sunt mai puțini valoroși. Din contră. Dar credem că forța unei echipe, în special în domeniul medical, se bazează pe diversitatea parcursurilor membrilor săi. Lucru care este omniprezent la Clinicco. Și beneficiază întâi pacientului care poate avea acces la o îngrijire medicală demnă de occident.

Exemplele din clinica noastră sunt numeroase : Dr. Narcis Filipescu și Dr. Emanuela Ciobanu de la Chirurgie Cardiovasculară, Dr. Alecsandra Hernic de la Cardiologie Clinică sau Dr. Bogdan Pivodă de la Ortopedie. Ultimul exemplu fiind Doctorul Valentin Vulpe de la Neurochirurgie.» a declarat Alexandre Pavel, Director Relații Publice, Clinicco Brașov.

Clinicco Brașov aduce cei mai buni medici din străinătate înapoi acasă, 7.7 out of 10 based on 7 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.7/10 (7 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava