Concert pascal
MOPAN Suceava

Au mai rămas doar 15 zile până la debutul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, ediția a XXXII-a. Delegația României numără 100 de sportivi, dar ar fi putut fi mai valoroasă, dacă putem spune așa, dacă tenismenele sau jucătorii de fotbal de la unele cluburi nu ar fi refuzat să participe. Cei care au mizat pe acești sportivi poate că au dreptate să-și protejeze investițiile, dar să nu uităm totuși că în competiții în general și în particular ei reprezintă România sau așa credem cel puțin. Dacă nu se simt români pot concura pentru Djibouti! Un director al unui club de fotbal din România a spus că Olimpiada este pentru luptători și maratoniști, însă trebuie să-i reamintim că este cel mai mare concurs de pe mapamond și că a fost promovat de greci acum peste 2000 de ani.

România va fi reprezentată de nu mai puțin de 21 de sportivi suceveni la Jocurile Olimpice de la Tokyo, programate între 23 iulie și 8 august. Județul Suceava dă grosul lotului de canotaj, unde, mai bine de jumătate din sportivii calificați au origini sucevene.

Ionela-Livia Cozmiuc și Gianina-Elena Beleagă alcătuiesc echipajul de dublu vâsle feminin categorie ușoară, Marius-Vasile Cozmiuc și Ciprian Tudosă formează echipajul de dublu rame masculin, Ioan Prundeanu face parte din echipajul de dublu vâsle masculin, Elena Logofătu și Iuliana Anghel sunt în echipajul de patru rame feminin, Mihăiță Vasile Țigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan-Constantin Berariu și Cosmin Pascari vor trage în barca de patru rame masculin, Ancuța Bodnar va concura la dublu vâsle feminin, Florin-Sorin Lehaci, Constantin Radu, Sergiu-Vasile Bejan și Florin Arteni-Fîntînariu fac parte din barca masculină de 8+1, în vreme ce Maria-Magdalena Rusu, Viviana-Iuliana Bejinariu și Maria Tivodariu sunt în barca feminină de 8+1.

Pe lângă cei 19 canotori, județul Suceava va mai fi reprezentat la Tokyo de rădăuțeanca Mădălina Amăistroaie, care va concura în proba de tir cu arcul și fălticeneanul Vlad Dascălu, în proba de mountain bike.

CSM Suceava are din nou după 12 ani doi sportivi calificați la Jocurile Olimpice după ce la Beijing a fost reprezentat de multipla campioană Cristina Casandra și arcașul surpriză Alexandru Bodnar. Acum, CSM Suceava îi are pe listă pe canotorul Florin Areni Fîntînaru și pe tânăra arcașă Mădălina Amăistroaie. Canotorul sucevean este pregătit la club de antrenorul Ioan Despa, iar sportiva de la tir cu arcul de antrenorii Ioana Covaliu și Andrei Dănilă.

”Este o mândrie pentru noi, un club relativ mic să avem din nou doi sportive la Jocurile Olimpice. În aceste vremuri, chiar este o perfomanță de excepție ca numele nostru să ajungă până în Japonia. Este adevărat că Mădălina Amăistroaie este cu dublă legitimare, cu CSS Rădăuți, dar noi am încercat tot timpul să fim alături de sportivii noștri” a declarat directorul adjunct al CSM Suceava, Valerică Gherasim.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava