Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul PSD de Suceava, Maricela Cobuz, consideră că deschiderea și activitatea didactică în noul an școlar 2020-2021 trebuie să se desfășoare în condiții sigure, însă Guvernul PNL nu are ca prioritate educația și sănătatea angajaților din învățământ și nici a elevilor.

Maricela Cobuz a spus că România are în prezent peste 50.000 de cadre didactice cu vârsta de peste 60 de ani, iar aceștia sunt nevoiți să se întoarcă la catedră în condițiile în care Guvernul Orban nu le asigură nici o protecție împotriva infectării cu virusul Covid-19. „Neglijarea sistemului de învățământ din partea guvernanților liberali va conduce la creșterea numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Profesorii reprezintă o categorie cu risc ridicat de îmbolnăvire, cauza fiind faptul că elevii pot fi purtători asimptomatici”, a precizat deputatul social democrat. Maricela Cobuz a mai afirmat că expunerea profesorilor în sălile de curs fără mască de protecție va fi un pericol foarte mare pentru ei și pentru elevi, dar și pentru familiile lor, ducând la creșterea riscului de infectare. „Un cadru didactic care va preda la mai multe clase, mai multe ore, și va fi supus unui risc mai mare de îmbolnăvire. Profesorii sunt neglijați, mai mult decât atât nici creșterile salariale nu le sunt respectate conform legii începând 1 septembrie 2020.

În momentul de față, rămâne ca autoritățile locale să asigure pe toată durata cursurilor măști, dezinfectanți, condiții igienice și toalete funcționale. Elevii și profesorii nu trebuie să le achiziționeze singuri, așa cum a declarat Președintele României”, a spus Cobuz. Ea a arătat că educația este un drept garantat prin Constituție, iar instituțiile statului au obligația de a asigura buna funcționare a sistemului. „Nu vrem ca instituțiile școlare să se transforme în focare de coronavirus. Guvernul PNL a eșuat în gestionarea pandemiei și va eșua în continuare dacă va neglija constant sistemul de educație și sistemul de sănătate din România”, a încheiat Maricela Cobuz.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava