Concert pascal
MOPAN Suceava

Cobuz: ”Partidul Social Democrat nu a încetat niciodată să își arate respectul și aprecierea pentru persoanele vârstnice”
Deputata PSD de Suceava, Maricela Cobuz, a susținut miercuri în plenul Camerei Deputaților declarația politică intitulată ”Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice a fost sărbătorită și la Suceava” arătând că ”PSD nu a încetat niciodată să își arate respectul și aprecierea pentru persoanele vârstnice”. Cobuz a amintit că Guvernul României, condus de coaliția PSD-ALDE, a crescut punctul de pensie considerabil, de la 871,7 lei cât era în decembrie 2016, la 1.100 lei în iulie 2018, iar pensia minimă a crescut de la 400 de lei cât era în ianuarie 2017, la 640 de lei în luna iulie 2018. Toate aceste măsuri au venit în beneficiul a peste 6,1 milioane de pensionari.

Mai mult decât atât, a spus Maricela Cobuz, s-a eliminat plata CASS-ului pentru peste 2,2 de milioane de pensionari și scutirea de impozit a pensiilor sub 2.000 de lei pentru 1,2 milioane de pensionari.

”De asemenea, în luna iunie a acestui an, Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale a adoptat două programe de interes naţional de asistenţă pentru persoanele vârstnice, printr-o hotărâre de Guvern. Este vorba despre ”Servicii comunitare la domiciliu pentru persoanele vârstnice” şi ”Sprijin pentru autorităţile administraţiei publice locale din unele unităţi administrativ-teritoriale în care nu s-au înfiinţat sau nu au fost acreditate serviciile publice de asistenţă socială”. Cele două programe vor fi implementate în perioada 2018 – 2020, iar Guvernul a alocat un buget de 115 milioane lei. Primul program vizează creşterea calităţii vieţii persoanelor vârstnice singure sau a căror familie nu poate asigura îngrijirea necesară, cât şi prevenirea instituţionalizării persoanelor vârstnice. Al doilea program naţional vine în sprijinul autorităţilor publice locale în a-şi îndeplini atribuţiile privind organizarea, administrarea şi acordarea serviciilor sociale”, a relatat parlamentarul social democrat care a adăugat ”Guvernul actual continuă să sprijine pensionarii din România, iar noul Proiect de Lege privind sistemul public de pensii este o dovadă a acestui fapt”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava