MOPAN Suceava

Deputatul PSD de Suceava, Maricela Cobuz, a remis presei un comunicat în care îi critică pe liberali arătând că pentru ei sănătatea nu reprezintă o prioritate ci doar alegerile locale din 27 septembrie. Mai mult, parlamentarul social democrat a scos în evidență starea economică precară în care se află țara, unde șomajul a  crescut iar puterea de cumpărarea a românilor a scăzut sub guvernarea PNL. Iată comunicatul de presă integral:

”Sănătatea românilor ar trebui să reprezinte o prioritate pentru PNL. Acest partid pune mai mult preț pe alegerile din 27 septembrie. Încă din luna martie 2020 când toate țările lumii erau îngrijorate de izbucnirea pandemiei, PNL dorea alegeri anticipate.

În timpul stării de urgență și de alertă din România, s-au extins afacerie la clientela de partid, unde chelneri sau patroni de pompe funebre au devenit peste noapte manageri de spitale, iar echipamentele de protecție precum: măști, combinezoane, viziere, soluții dezinfectante erau achiziționate la suprapreț.

Compania Națională Unifarm, care se află în subordinea Ministerului Sănătății, a vândut măști de protecție cu un adaos comercial de 71%. Potrivit raportului Curții de Conturi privind gestionarea resurselor publice în perioada stării de urgență, Unifarm a adus mari prejudicii statului român: măști supralicitate, afaceri pentru oamenii din partid.

În toată această perioadă, pandemia a scăpat de sub control. Suceava a fost izolată de restul țării prin carantinare, mii de români au rămas fără locuri de muncă, inclusiv investitorii din Bucovina și-au mutat afacerile refuzând să mai rămână în ”Lombardia României”. Rata șomajului în România a ajuns în prezent la 5,4%, crescând față de anii precedenți cu 2,3%. Potrivit INS, în luna iulie numărul şomerilor a ajuns la cifa de 484 mii de persoane, iar rata șomajului este încă în creștere.

În urma acestor dezastre economice, puterea de cumpărare a românilor a scăzut. În luna august 2020, față de aceeași perioadă a anului trecut, cele mai mari creșteri de prețuri la alimente s-au înregistrat în special la cele proaspete, respectiv la fructe + 15%, legume + 15%, citrice + 13%, dar și  făina + 7%. Cel mai mult suferă pensionarii are nu își pot asigura necesarul de alimente. Dublarea punctului de pensie, așa cum prevede legea nu a fost respectată de PNL; nici profesorii nu și-au primit mărirea de salarii de la 1 septembrie.

Este clar, sănătatea, educația, economia au avut de suferit. Milioanele de români să mai aibă încredere în PNL?”

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava