MOPAN Suceava

Autocamioane derapate în șanțuri, drumuri blocate, coliziuni între autoturisme pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de trafic. Acestea ar fi efectele nedorite ale nerespectării regulilor de circulație pe timp de iarnă, dincolo de ninsorile căzute începând de de ieri, 08 februarie 2018, pe drumurile din jumătatea nordică a Moldovei. Din cauza comportamentului unora dintre participanții la trafic și ignorării avertismentelor emise de autorități, drumarii sunt nevoiți să mobilizeze resurse importante pentru deblocarea arterelor și repunerea în trafic a autoturismelor derapate sau avariate, în detrimentul, poate, al desfășurării acțiunilor normale de deszăpezire și răspândire de material antiderapant.

Din fericire, intervenția promptă a echipelor DRDP Iași a făcut ca în ultimele 24 de ore niciun drum național să nu fie blocat din cauza incidentelor de acest tip ori a condițiilor meteo.

Pe acest fond, reamintim participanților la trafic faptul că atenționarea Cod galben este valabilă până în această după-amiază, la ora 17:00, fenomenele vizate fiind ninsorile însemnate cantitativ și intensificări ale vântului de 45-55 km/h, ajungând chiar la 65-70 km/h, pe crestele montane. Meteorologii avertizează totodată că în ultima zi a weekend-ului sunt așteptate noi episoade de viscol în sudul țării, ceea ce impune măsuri de precauție suplimentare pentru toți cei care și-au programat călătorii spre București sau Constanța.

Recomandarea noastră este aceea de a circula cu prudență pe drumurile naționale, cu informarea prealabilă asupra condițiilor meteo și, mai ales, cu echiparea corespunzătoare a autovehiculelor pentru sezonul rece. În acest sens, reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei. Autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante. Nerespectarea acestor prevederi poate atrage amenzi drastice, cuprinse între 1.305 lei 2.900 lei.

Totodată, îi asigurăm pe șoferii care la acest sfârșit de săptămână se îndreaptă spre stațiunile turistice din nordul Moldovei, că echipele DRDP Iași sunt pregătite să intervină în orice situație, cu antiderapant și peste 400 de autoutilaje (87 proprii și 342 închiriate).

DRDP Iaşi stă la dispoziţia participanţilor la trafic pentru orice informaţii despre starea drumurilor naţionale din zona Moldovei, prin Dispeceratul său deschis în regim de permanenţă – tel. 0232/213168. Informaţii actualizate despre starea vremii şi a carosabilului pot fi obţinute şi de la Dispeceratul CNAIR, la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, precum şi de pe paginile noastre web, www.drdpiasi.ro, respectiv www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situaţia Drumurilor Naţionale.

Codul galben de ninsori se menține până la orele serii. Recomandările drumarilor pentru participanții la trafic, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava