MOPAN Suceava

Judeţele Suceava şi Botoşani vor înfiinţa o Asociaţie de Dezvoltare Intercomunitară în vederea promovării de proiecte comune cu finanţare europeană. Decizia a fost luată miercuri în urma unei întâlniri dintre autorităţile sucevene şi botoşănene, care a avut loc la Salcea, la Centrul Economic Bucovina. La întâlnire au participat preşedinţii Consiliilor Judeţene Suceava şi Botoşani, Cătălin Nechifor, respectiv Florin Ţurcanu, precum şi primarul Sucevei, Ion Lungu, şi primarul din Botoşani, Ovidiu Portariuc, precum şi directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord – Est, Constantin Apostol. După întâlnirea care a avut ca temă „Strategia de dezvoltare a Arealului Urban Suceava – Botoşani pentru perioada 2014 – 2020, Cătălin Nechifor a declarat că cele două judeţe ar urma să înfiinţeze o Asociaţie de Dezvoltare Intercomunitară. „Am sentimentul că suntem cu un pas înainte faţă faţ de alţii. Este important ca noi să dăm semnalul că vrem să creăm acest pol de dezvoltare către Ministerul Dezvoltării Regionale”, a spus Nechifor. El a adăugat că la viitoarea întâlnire a autorităţilor din judeţele Suceava şi Botoşani va fi invitat să participe şi ministrul fondurilor europene, Eugen Teodorovici, la discuţii urmând să fie invitaţi şi reprezentanţi ai societăţii civile şi ai mediului de afaceri din cele două judeţe. Cătălin Nechifor a ţinut să le mulţumească autorităţilor botoşănene pentru prezenţa la această întâlnire, arătând că este nevoie de curaj şi de viziune pentru a realiza o astfel de colaborare prin care pot fi atrase mai multe fonduri europene. Nechifor a mai arătat că cele două judeţe pot să promoveze proiecte comune, unul dintre acestea putând viza chiar şi construcţia unui stadion comun, într-o locaţie de pe ruta Suceava – Botoşani, care va putea fi folosit de echipele de fotbal din cele două oraşe.

La rândul său, preşedintele CJ Botoşani, Florin Ţurcanu, a precizat că sediul noii Asociaţii de Dezvoltare Intercomunitară va avea sediul în Salcea, spunând acest oraş fiind la mijlocul distanţei dintre Suceava şi Botoşani. Florin Ţurcanu a arătat că asociaţia de dezvoltare dintre cele două judeţe va ocupa primul loc la nivel naţional, atât ca număr de proiecte, cât şi la absorbţia fondurilor europene. „Vom demonstra că această asociaţie Botoşani – Sucaeva va fi prima din România la atragerea fondurilor europene”, a subliniat Ţurcanu.

 

 

De asemenea, primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, la rândul său, că municipiile Suceava şi Botoşani au stabilit deja anumite proiecte care vor putea fi promovate în cadrul acestei asociaţii. „Şansa acestei asociaţii este să avem încredere unii în alţii. Este o asociere creată pentru dezvoltarea economică şi atragerea de fonduri europene”, a arătat Lungu. El a subliniat faptul că în această asociere vor intra şi localităţile din zonele metropolitane Suceava şi Botoşani. Ion Lungu a mai spus că după ce Ucraina va deveni ţară asociată a Uniunii Europene, oraşul Cernăuţi va putea fi cooptat în această asociere, pentru realizarea unor proiecte europene transfrontaliere. În acelaşi timp, primarul din Botoşani, Ovidiu Portariuc, a arătat că în cursul lunii noiembrie a.c. va avea loc prima întâlnire comună a Consiliilor Locale din cele două municipii reşedinţă de judeţ.

Nu în ultimul rând, directorul ADR Nord – Est, Constantin Apostol, a precizat că din punctul său de vedere asocierea dintre Suceava şi Botoşani va avea succes. El a spus că acest model poate fi implementat şi în alte zone ale Regiunii de Nord – Est.

Colaborare între judeţele Suceava şi Botoşani pentru atragerea de fonduri europene, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava