MOPAN Suceava

„În ultima perioadă, tot mai mulți elevi ai colegiului nostru sunt implicați în numeroase activități de prim ajutor sau în programe de voluntariat care pregătesc tinerii în acest scop. Totodată, avem tineri devotați și empatici care deja colaborează activ în acțiunile Serviciului Voluntar de Ambulanță din municipiu sau în ale Societății Naționale de Cruce Roșie din România, filiala Pașcani.

Și pentru că  la „Unirea” doar uniți putem face față schimbărilor și situațiilor dificile, doamnele profesor Anicolaesei Alexandra și Turcu Alina au considerat implicarea în Proiectul TIRAMISU o metodă foarte potrivită pentru a da șansa elevilor și dascălilor noștri să-și îmbunătățească și să-și dezvolte abilitățile și competențele în materie de prim ajutor și sănătate în siguranță.

Proiectul TIRAMISU (2019-1-IT02-KA201-062319) a fost finanțat cu sprijinul Comisiei Europeneprin intermediul Agenției Naționale Italiene pentru Programul Erasmus +, cu scopul de a oferi mai multă atenție pregătirii cadrelor didactice și elevilor pentru a face față urgențelor de prim ajutor și legate de sănătate.

Colaborarea presupune participarea la un curs de e-learning, structurat pe șase module, ce are ca scop oferirea cunoștințelor de bază despre anatomia și fiziologia ființei umane, funcționarea generală a principalelor organe și funcția lor conexă, tulburări specifice care pot surveni și semnalele care permit identificarea acestora, dar și prevenirea și măsurile de intervenție conform ultimelor descoperiri în medicină.

Proiectul pune la dispoziție o platformă interactivă dedicată tuturor participanților. https://tiramisu.pixel-online.org/F_elearning.php

Colegiul Tehnic C.F. „Unirea”, care va participa cu un minim de 20 de elevi din clasele a X-a și a XI-a, specializarea Științele Naturii, și doi profesori, este una din cele 20 de școli implicate în proiectul TIRAMISU din țările partenere europene:  Italia, Polonia, Lituania și România.

Totodată, un număr considerabil de parteneri asociați s-au alăturat oficial proiectului pentru a contribui la îmbunătățirea impactului proiectului asupra grupurilor lor țintă și pentru a asigura sustenabilitatea proiectului continuând să utilizeze rezultatele proiectului în următorii ani. Partenerii asociați ai proiectului TIRAMISU sunt organizații interesate de educația științifică. Toți partenerii asociați împărtășesc obiectivele proiectului și sunt dispuși să contribuie la realizarea lor”, a declarat prof. Iuliana Gordin

https://www.facebook.com/colegiultehniccfunirea/

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava