Concert pascal
MOPAN Suceava

Primarul municipiului Fălticeni, Cătălin Coman, este indignat de faptul că județul Suceava este promovat doar pe zona istorică Bucovina zona fostului Regat fiind exclusă. Fără să o spună în mod expres primarul  l-a atins pe președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, cel care pune în practică strategia de promovare a județului Suceava.

Cătălin Coman constată că granița între Bucovina și Regat a fost reinventată și consideră  acest lucru ca fiind anormal. ”Există o graniță nefirească între Bucovina și restul județului. Este o graniță artificială. Tot se vehiculează Bucovina că Bucovina face că Bucovina drege și se trage granița care a fost odată pe timpul imperiului care trecea pe la Bunești, pe la Cornu Luncii. Era o graniță. Așa a fost atunci. Nu cred că e normal și firesc să reinventăm această graniță. E Bucovina până la Bunești. Așa a fost dar și noi cei din Regat și cei care sunt de la Cumpărătura suntem suceveni cu toții și cred că o modalitate de promovare a Bucovinei odată cu noi e normal să se întâmple. Vorbim de Fălticeni, de mănăstirea Probota care are ”un mare păcat”, nu e în Bucovina.  Nu știu dacă între mănăstirea Dragomirna și Probota putem vorbi că una e mai frumoasă și cealaltă mai urâtă, una e mai jos alta e mai sus, una e mai mare cealaltă e mai mică. Nu sunt chestiuni cuantificabile și nu cred că e normal ca Probota să fie într-un con de umbră că e după granița cu Buneștiul și Fălticeniul la fel iar în partea cealaltă totul să fie în regulă”, a spus Coman.

El a afirmat că va avea o discuție cu conducerea Consiliului Județean căreia îi va cere ca promovarea județului Suceava să fie făcută unitar. ”La nivel județean o să am o discuție cu toate divergențele de ordin politic, dar nu cred că are treabă politica aici, pentru ca municipiul Fălticeni și întreaga zonă a fostului Regat să fie promovată ca un tot unitar cu Bucovina, cu județul. Nu putem promova Bucovina fără să trecem prin Fălticeni. Și din punct de vedere rutier nu poți să ajungi în Bucovina dacă nu treci prin Fălticeni. Nu cred că aici suntem o insulă mai săracă așa, mai paria și deodată se deschide la Bunești o zonă extraordinar de frumoasă. Cred că voi găsi înțelegerea la Consiliul Județean ca întreaga zonă să fie promovată unitar iar Fălticeniul să devină un reper pentru cei care vor să vină în Bucovina”, a declarat primarul.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava