Concert pascal
MOPAN Suceava

PNL somează PSD să nu mai tergiverseze Legea privind concediul de maternitate și creșterea indemnizațiilor pentru mame, inițiativă care ar fi trebuit supusă votului final miercuri în Camera Deputaților. Deputata PNL de Suceava, Sanda Maria Ardeleanu, a declarat că întârzirea redactării raportului Comisiei de Muncă, adoptat cu amendamente, privind acest proiect legislativ, este nepermisă și trage un semnal de alarmă pentru urgentarea demersurilor tehnice.

”Considerăm că un Proiect de lege care vizează cea mai stabilă și importantă componentă a societății românești – Mama – este cel mai bun moment pentru a lăsa deoparte abordările duplicitare și politicianiste ale unor colegi parlamentari care, pe de o parte clamează apărarea intereselor sociale, iar pe de altă parte acționează pentru amânarea măsurilor cu impact.  Cum este posibil ca alte inițiative legislative, ca cea a „defăimării” spre exemplu, a putut avea un parcurs mai rapid decât Legea privind concediul de maternitate și creșterea indemnizațiilor pentru mame?”, a declarat Ardeleanu. Ea a amintit parlamentarilor PSD că populația României se diminuează iar cifrele prezentate recent de INS sunt dezastruoase. ”Populația din țară a ajuns la nivelul din 1966, cu o rată de scădere care echivalează cu dispariția a 2 orașe mici în fiecare an. Tinerii (0-14 ani) sunt depășiți de populația de peste 65 de ani (vârsta de pensionare), declin care a fost etichetat de specialiști drept ”iarna demografică””, a subliniat deputata liberală.

Ardeleanu susține că Legea trebuie să intre în vigoare la 1 iulie 2016

Ardeleanu a precizat că în ceea ce privește Legea privind concediul de maternitate și creșterea indemnizațiilor pentru mame PNL a promovat o serie de amendamente de natură a susține familia și a stimula natalitatea, cu impact pe condițiile concediului de maternitate și a nivelului indemnizației pentru creşterea copiilor. ”Este fundamental ca părinții, în special cei din familiile tinere active, să fie încurajați și susținuți atunci când își doresc copii. Principala modificare propusă de noi este eliminarea plafonului maxim de 3.400 lei/lună al indemnizației pentru creșterea copilului, impus până acum. Se adaugă – acordarea indemnizației pe perioada până când copilul împlinește vârsta de 2 ani. Persoanele care timp de 2 ani au realizat minim 12 luni venituri supuse impozitului vor beneficia de concediu pentru creșterea copilului timp de 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap, Indemnizația se stabileşte în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii 2 ani şi nu poate fi mai mică de 85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plată. În situaţia în care decide să se întoarcă în câmpul muncii, părintele va primi un stimulent de inserţie în cuantum lunar de 50% din indemnizaţia minimă stabilită – indemnizația minimă este de 85% din salariul minim brut pe țară garantat în plată. Nivelul indemnizației lunare se majorează cu 85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plată, pentru fiecare copil născut dintr-o sarcină gemelară, de tripleţi sau multipleţi, începând cu al doilea copil provenit dintr-o astfel de naştere”, a arătat Ardeleanu. Ea a adăugat că Legea trebuie să intre în vigoare la 1 iulie 2016. ”Urgența este evidentă, iar Guvernul trebuie să se ocupe de rectificarea bugetară aferentă susținerii acestor măsuri. Banii folosiți pentru susținerea acestei măsuri reprezintă, în realitate, o investiție în viitorul României”, a încheiat parlamentarul PNL. Combaterea declinului demografic a fost una din temele care au fost atinse vineri în cadrul evenimentului intitulat „Agenda femeii din Suceava” organizat de OFL Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava