Comenzi MOPAN Suceava

Comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală, Dacian Cioloș, lansează miercuri, 16 aprilie, un nou Observator european al pieței laptelui. În contextul eliminării regimului cotelor de lapte la 31 martie 2015, Observatorul va consolida capacitatea Comisiei de a monitoriza piața produselor lactate și va ajuta sectorul să se adapteze la noul mediu după aproximativ 30 de ani de funcționare în regimul cotelor. Observatorul are drept obiectiv creșterea transparenței și furnizarea celor mai precise date de piață, astfel încât actorii din lanțul de aprovizionare din sectorul laptelui să poată lua decizii de afaceri în cunoștință de cauză, iar Comisia să poată lua decizii politice informate.

Din momentul lansării sale miercuri după-amiază (la ora 16), Observatorul european al pieței laptelui va pune la dispoziția părților interesate din sectorul laptelui o interfață web unică cu numeroase date primare. Mai mult, acesta va urmări și va analiza tendințele actuale și din trecut de pe piețele produselor lactate din UE și de la nivel mondial, producția, echilibrul dintre cerere și ofertă, costurile de producție, perspectivele piețelor etc.

Comisarul Cioloș a declarat: „Noua PAC consolidează rolul părților interesate în asigurarea unei dezvoltări echilibrate a sectorului laptelui. Pentru ca ele să poată face acest lucru, avem nevoie deopotrivă de transparența datelor și de o analiză precisă a pieței. Adevărata valoare adăugată a Observatorului va consta în evaluarea constructivă a diferitor analize de piață. Acesta va fi un instrument esențial în procesul de luare a deciziilor de către Comisie și statele membre”.

Pornind de la conceptul lansat pentru prima dată de comisarul Cioloș în cadrul Conferinței pe tema sectorului produselor lactate din septembrie 2013, Observatorul va asigura transparența datelor, completată de analize de piață, de rapoarte privind perspectivele pe termen scurt și de previziuni pe termen mediu, precum și de reuniuni periodice ale unui comitet economic. Acest comitet, compus din părțile interesate din sectorul laptelui, va discuta datele și va contribui cu informații și opinii relevante valoroase care nu sunt ușor de găsit în statistici. Reuniunile Observatorului pieței laptelui vor fi reflectate în rapoarte care vor fi puse și la dispoziția publicului.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava