MOPAN Suceava

Liderul Organizaţiei Municipale Suceava a PSD, senatorul Ovidiu Donţu, a declarat că membrii comisiei juridice a Senatului au respins astăzi proiectul de desfiinţare a Judecătoriei Gura Humorului. Ovidiu Donţu a explicat că senatorii care fac parte din această comisie au analizat proiectul de lege privind desfiinţarea unor instanţe şi a Parchetelor de pe lângă acestea, pe listă aflându-se şi Judecătoria Gura Humorului, senatorii jurişti luând decizia de a respinge proiectul. Donţu a explicat că senatorii din comisia juridică nu au agreat o astfel de reorganizare a sistemului judiciar, deoarece în acest proiect au fost puse în aceeaşi listă instanţe judecătorii care funcţionează cu doi judecători, cu judecătorii care funcţionează cu şase, acesta fiind numărul optim de funcţionare a unei judecătorii.

Vicepreşedinte al comisiei juridice, Ovidiu Donţu, a declarat că în proiectul analizat erau propuse spre desfiinţare instanţe care au sub 1000 de cauze soluţionate anual, alături de instanţe cu peste 2000 de cauze soluţionate anual, dar şi instanţe care au un sediu modern cu unele care mai au nevoie de investiţii pentru o bună funcţionare.
„Susţinem în continuare dezvoltarea, independenţa şi reorganizarea sistemului judiciar din România, dar nu sub această formă, prin desfiinţarea judecătoriilor. Spre exemplu judecătoria Gura Humorului are un număr de şase judecători, are peste 2.000 de cauze anual şi are un sediu modernizat. Practic dacă se invocă că ar fi cu 100 – 200 de cauze anual mai puţin, soluţia în opinia mea este realocarea unei comune sau a două comune din arealul de funcţionare al altor judecătorii, decât desfiinţarea judecătoriei din Gura Humorului”, a declarat Donţu.

El a adăugat că în situaţia în care cheltuielile de funcţionare ale unor judecătorii sunt mari, soluţia ar fi colaborarea cu autorităţile locale, care pentru a menţine justiţia mai aproape de cetăţeni ar putea să suporte aceste costuri.
Senatorul sucevean a mai spus că după respingerea în comisie, plenul Senatului, care este camera decizională în acest caz, va avea spre dezbatere un raport de respingere a acestui proiect de lege din partea comisiei juridice.

Amintim că la solicitarea senatorului PSD Ovidiu Donţu, în calitate de vicepreşedinte al Comisiei Juridice, ministrul justiţiei Robert Marius Cazanciuc a fost prezent în judeţul Suceava, în luna decembrie a anului trecut, şi a verificat condiţiile de la Judecătoria Gura Humorului. În urma acestei vizite, ministrul justiţiei s-a declarat surprins de faptul că această judecătorie se află pe această lista cu instanţele propuse pentru desfiinţare având deoarece condiţiile de funcţionare sunt foarte bune

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava