Concert pascal
MOPAN Suceava

Prefectul Florin Sinescu a declarat că o comisie mixtă de control va verifica modul în care sunt depozitate produsele alimentare oferite în cadrul programului „Cornul şi Laptele”. Prefectul a spus că în cursul zilei de vineri, la Prefectura Suceava a avut loc întâlnirea Comisiei judeţene pentru ducerea la îndeplinire a prevederilor din OUG 96/2002 cu modificările şi completările uterioare privind acordarea de produse lactate şi de panificaţie pentru elevii din clasele I – VIII din învăţământul de stat şi privat, precum şi pentru copiii preşcolari din grădiniţele de stat şi private cu program normal de 4 ore. Comisia este alcătuită din prefectul judeţului Suceava, preşedintele Consiliului Judeţean, inspectorul şcolar general, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, directorul Direcţiei de Sănătate Publică, Directorul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice, directorul Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor. Discuţiile s-au axat pe monitorizarea desfăşurării Programul Naţional Cornul şi Laptele, fiind identificate două tipuri de probleme în ceea ce priveşte modul de producţie, de respectare a standardelor de calitate şi depozitarea produselor incluse în program. Direcţia de Sănătate Publică a efectuat în cursul anului trecut un număr de 393 de controale privind buna desfăşurare a acestui program naţional.
Programul Naţional „Cornul şi Laptele” se derulează în judeţul Suceava în 821 unităţi şcolare, de această oportunitate beneficiind 16.863 preşcolari, 35.585 elevi din ciclul primar şi 32.359 elevi din ciclul gimnazial, din unităţile de învăţământ de stat şi particular acreditat.
„Am identificat o serie de aspecte unde am vrea să aducem îmbunătăţiri: la producători în ceea ce priveşte ambalarea şi respectarea standardelor prevăzute în actul normativ care reglementează acest program naţional şi la unităţile şcolare în ceea ce priveşte spaţiile de depozitare al produselor. O comisie mixtă va verifica aceste aspecte pentru a se putea remedia unele deficienţe care intervin în derularea Programul Naţional „Cornul şi Laptele””, a spus Florin Sinescu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava