MOPAN Suceava

Având în vedere solicitarea Comisiei Naționale pentru Controlul Activităților Nucleare pentru aprobarea Planului Național de Răspuns la Situații de Urgență Nucleară sau Radiologică (PNRSUNR), premierul României, Nicolae-Ionel Ciucă, a convocat, în sistem hibrid Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Hotărârea adoptată pentru aprobarea Planului ține cont de rezultatele evaluărilor exercițiilor desfășurate în baza programărilor la nivel național privind testarea Planului de protecție și intervenție în caz de accident nuclear sau urgență radiologică, elaborat în anul 2009.

Planul aprobat astăzi este corelat cu Regulamentul privind gestionarea situațiilor de urgență specifice riscului nuclear sau radiologic, aprobat prin Ordinul ministrului afacerilor interne și al președintelui CNCAN nr. 61/113/2018 și ține cont de aspectele operaționale aprobate în Concepția Națională de Răspuns la Urgențe Radiologice/ Nucleare.

Reamintim faptul că, prin Hotărârea nr. 557/2016 privind managementul tipurilor de risc, sunt finalizate 5 concepții de răspuns în caz de cutremure, epidemii, inundații, accident nuclear și/sau radiologic și incendii de pădure.

Aceste concepții naționale de răspuns au rol în asigurarea conducerii și intervenției operative în cadrul acțiunilor de răspuns și implicit asigură o bună coordonare în vederea diminuării efectelor produse de categoriile de risc cu impact asupra comunităților.

Hotarârea CNSU poate fi consultată atașat.

HCNSU nr. 16 din 30.05.2023

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava