Concert pascal
MOPAN Suceava

Monitorizarea persoanelor care suferă de afecţiuni cardiace, corturi de prim ajutor în zonele urbane aglomerate şi la manifestările care vor avea loc în acest week-end în Suceava, Rădăuţi şi Putna şi controale în zonele cu iazuri şi păduri pentru prevenirea riscurilor de incendii şi înec. Sunt doar câteva din măsurile luate în şedinţa de joi a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în contextul atenţionărilor meteorologice de caniculă la nivelul Judeţului Suceava. Generalul Ion Burlui, şeful Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat în cadrul şedinţei că ISU a amplasat deja în centrul municipiului Suceava un cort de prim ajutor deservit de paramedici. „Am avut o întâlnire cu doamna subprefect Silvia Boliacu şi cu domnul Florin Sinescu şi am creionat câteva măsuri iar unele le-am şi implementat. Este vorba de cortul de prim ajutor montat în faţa Casei de Cultură din Suceava. Am adus acolo paramedici de la ISU dar şi voluntari pentru a veni în sprijinul populaţiei. Corturi de prim ajutor se impun în locurile publice din mediul urban şi mai ales acolo unde sunt manifestări, concerte”, a spus Burlui.

Cinci corturi de prim ajutor pe raza municipiului Suceava

Reprezentantul Primăriei Suceava prezent la şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat că pe raza municipiului în special în zona pieţelor au fost amplasate deja cinci corturi de prim ajutor dotate cu ventilator, apă şi asistente. Ion Burlui a atras atenţia cu privire la ţăranii care muncesc pe câmp sugerând ca cei mai în vârstă ar trebui să fie însoţiţi. Reprezentantul Direcţiei de Sănătate Publică a informat că instituţia sa a atenţionat spitalele în legătură cu asigurarea stocului de apă şi medicamente dar şi a climatizării saloanelor. Totodată au fost atenţionaţi medicii de familie să fie prezenţi la cabinete pentru a monitoriza pacienţii care suferă în special de boli cardiace. La rândul său şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă, Romeo Butnariu, a avertizat angajatorii să respecte legislaţia cu privire la zilele caniculare arătând că trebuie să asigure angajaţilor între 2 şi 4 litri de apă pe zi şi persoană, să alterneze perioadele de lucru cu cele de repaus, să asigure ventilaţia la locul de muncă şi dacă e nevoie să reducă durata zilei de lucru.

ISJ cere permisiunea ca în sălile de bac un geam să stea deschis

El a ţinut să precizeze că amenda în cazul încălcării legislaţiei este cuprinsă între 1.500 şi 2.500 de lei. La şedinţa de joi a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a participat şi adjunctul Inspectoratului Şcolar Judeţean, Cristian Cuciureanu. Ţinând cont de vremea excesiv de caldă acesta a cerut aprobarea ca la ultima probă a examenului de bacalaureat la clasele respective să se poată sta măcar cu un geam deschis. Acum conform regulamentului de organizare a examenului toate geamurile trebuie să fie închise. Subprefectul Silvia Boliacu, care a condus şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat că solicitarea adjunctului Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava va fi înaintată Ministerului Educaţiei Naţionale.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava