• S.C. Doly-Com Distribuție S.R.L. Botoșani angajează persoane cu competențe profesionale în domeniile electric, electronic și automatizări, cu studii medii sau superioare.
  • Salariul brut acordat este între 5128 lei și 6837 lei, funcție de cunostintele și competențele profesionale în domeniu. Se acordă gratuit transport și o masă la cantina societății. CV-urile se pot trimite pe e-mail la adresa office@dolycom.ro. Relații: la tel. 0231 565970, 0753 090117, 0753090142.

Muzeul Bucovinei organizează în colaborare cu Muzeul Național Peleș expoziția Comorile Peleșului, deschisă publicului în perioada 16 martie – 9 septembrie 2018, la sediul Muzeului de Istorie din Suceava.

Vernisajul expoziției va avea loc vineri, 16 martie , ora 13, la sediul Muzeului de Istorie din Suceava.

În cadrul evenimentului va avea loc lansarea cărții Despre cultura de ieri și românii de azi. Convorbiri cu academicianul Răzvan Theodorescu, autor Narcis Dorin Ion, editată în anul 2017. Prezentarea va fi făcută de prof. univ. dr. Ioan Opriș, invitat de onoare fiind academicianul Răzvan Theodorescu.

Expoziția cuprinde piese de patrimoniu din colecțiile Muzeului Național Peleș, unicate și rarități, bijuterii ale artei ceramicii, porțelanului, argintăriei și orologeriei din secolele XVIII-XX. Acestea piese au aparținut Familiei Regale a României, fiind cumpărate sau primite cadou cu diverse ocazii, înnobilând încăperile Castelului Peleș de-a lungul timpului.

Exponatele ilustrează eleganța unor creații artistice realizate de maeștri particulari și celebre ateliere și manufacturi din Franța – Sevres, Italia-Capodimonte, Austria – Augsburg, Germania – Meissen, Anglia, Ungaria, Rusia, dar și rafinamentul și exotismul artei Orientului. Fiecare piesă își are propria poveste, poartă amprenta istoriei Castelului Peleș, reamintindu-ne de regii și reginele României, a căror pași adesea treceau prin încăperile unde privirea se oprea la obiecte încărcate de amintiri, astăzi o parte dintre ele fiind prezente în expoziția de la Muzeul Bucovinei.

Expoziția este o invitație adresată ochiului și spiritului, o fereastră deschisă către trecut, în care arta ne poate recompensa și mângâia sufletul, într-un rafinat ambient de epocă.

Valoarea și frumusețea pieselor de patrimoniu prezentate în expoziție, alături de unele valori artistice de excepție din cadrul colecțiilor Muzeului Național Peleș, sunt prezentate într-un catalog color – Comorile Peleșului care va fi la dispoziția publicului, la magazinul de prezentare al Muzeului de Istorie.

Comorile Peleșului – Expoziție 16 martie – 9 septembrie 2018 la Muzeul de Istorie Suceava, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Cultural
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava