MOPAN Suceava

AGRIVI, compania globală din domeniul agritech, prezentă și pe piața din România, a obținut 4 milioane de euro investiție de seria A, de la fonduri internaționale precum South Central Ventures, Fondul European de Investiții și Banca Croată pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Fil Rouge Capital și AgriTech Hub au participat, de asemenea, la runda de finanțare. Această finanțare va permite AGRIVI să își extindă acoperirea pe piețele cheie din Europa și Statele Unite, inclusiv ȋn România, prin dezvoltarea software-ului de gestionare a fermelor.

„Evoluția din ultima perioadă și clienții extraordinari ne-au pregătit pentru următoarea etapă a dezvoltării noastre. Suntem recunoscători South Central Ventures, Fondului European de Investiții, Băncii Croate pentru Reconstrucție și Dezvoltare, Fil Rouge Capital și AgriTech Hub pentru susținerea misiunii noastre de a digitaliza agricultura mondială. Evenimentele globale recente au atras atenția asupra alimentației și agriculturii, astfel încât interesul investitorilor pentru AGRIVI este puternic, iar noi ne gândim să extindem această rundă de investiții”, a spus Matja Zuli, CEO și fondator al AGRIVI.  

Software-ul AGRIVI de management al fermelor este una dintre cele mai ample platforme de acest tip de pe piață și este disponibil pentru firmele românești, ȋn limba română, de un an și jumătate. AGRIVI are un sediu ȋn București și o echipă care ajută companiile să se dezvolte.

Runda de finanțare vine ȋntr-o perioadă prolifică pentru AGRIVI, în care compania a cunoscut o creștere rapidă a numărului de clienți și recunoaștere pe piață, dar și ȋntr-un moment de boom al industriei agro-alimentare.

Studiile din domeniu plasează AGRIVI printre liderii globali în industria managementului fermelor, iar portofoliul de clienți al companiei a ajuns să includă branduri precum Nestle, Driscoll’s, Kimberly-Clark și BNP Paribas, printre multe altele. Compania de consultanță globală EY recomandă soluțiile cu impact rapid, inclusiv Guvernelor care vor să îmbunătățească sustenabilitatea sectorului alimentar și să reducă impactul climatic la nivel național.

„AGRIVI a ȋnregistrat un progres excepțional de la investiția noastră inițială din 2016. S-au poziționat, pe harta globală a companiilor de agritech, drept una dintre cele mai bune platforme de management al fermelor. De asemenea, sunt încântat că Fondul European de Investiții a identificat această oportunitate și a participat la prima noastră co-investiție. Cred că fondurile provenite din această rundă de finanțare vor permite celor de la AGRIVI să își accelereze mai multe linii de business și să aibă un impact global asupra producției de mâncare sănătoasă”, a declarat Jure Mikuz, investitor principal în această rundă și Managing Partner al South Central Ventures.

Ȋn urma noii finanțări, compania intenționează să ȋși extindă prezența ȋn România, prin creșterea numărului de angajați, și să ajungă la cât mai mulți fermieri din țara noastră. Platforma AGRIVI susține fermele și companiile agro-alimentare în a obține producții sustenabile, din punct de vedere economic și ecologic.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava