MOPAN Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, mulțumește public directorului general al Administrației Naționale Apele Romane, Nicolae Bărbieru și directorului Emil Vamanu de la Administrația Bazinală de Apă Siret pentru spijinul acordat ca urmare a apelului său la dislocarea ghețurilor în zona Vatra Dornei. Flutur a arătat că prin lucrările executate s-a deblocat practic zona de la confluența râurilor Dorna și Bistrița, prin îndepărtarea ghețurilor.

”S-a acționat prin excavare, rezultând pana acum o cantitate de circa peste 16.000 metri cubi de gheață. În acțiune au fost implicați, timp de 2 săptămâni, zeci de angajați de la Apele Romane, de la Primăria Vatra Dornei, de la ISU Suceava și de la ISU Vatra Dornei, care au acționat cu două excavatoare cu braț lung, două excavatoare cu braț scurt, un buldozer, două autobasculante și o autoutilitară. S-a eliminat astfel pericolul de inundații care ar fi putut avea loc dacă nu se intervenea”, a spus șeful administrației județene.

El a explicat că pentru prevenirea unor inundații, în viitor trebuie avută în vedere construcția unui baraj în amonte de Vatra Dornei, pe râul Dorna, care va avea rolul de a opri zăpoarele, astfel încât să se evite blocajele de ghețuri de la confluența cu râul Bistrița.

”Vrem să evităm astfel ceea ce s-a întâmplat anul acesta. Acum a fost un an cu alternativă bruscă îngheț- dezgheț, care a dus la o situație ce nu s-a mai întâlnit. Râul Dorna s-a dezghețat mai repede decât Bistrița, iar acolo a apărut situația fără precedent în care Bistrița înghețată nu a putut primi ghețarii de pe Dorna. Alte lucrări care vor trebui făcute, împreună cu Primăria Vatra Dornei, sunt cele de consolidare a digurilor din zonele cu locuințe şi din zona industrială”, a încheiat Gheorghe Flutur.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava