MOPAN Suceava

Peste 120 de persoane, specialiști în domeniul silvic, autorități locale, operatori economici, precum și alte părți interesate au participat joi, 30 ianuarie, la consultarea publică privind zonele de achiziții de masă lemnoasă și măsuri de diminuare a risculuiorganizată de HS Timber Productions la Rădăuți.

Acesta este cel de-al șaptelea eveniment de acest gen în contextul implementării planului de acțiune pentru un lanț de aprovizionare sigur și sustenabil dezvoltat de companie în România.

Dan Bănacu, director general al HS Timber Productions România, a declarat: „Subiectele și problematica dezbătută au fost de mare interes și aduc în discuție teme care am vrea să ajungă la cei care sunt interesați de bunul mers al economiei locale și naționale. Pe lângă acestea, seria de consultări publice pe care le organizăm este un prilej pentru a clarifica și răspunde întrebărilor și nevoilor societății.”

Reprezentanții companiei au prezentat ultimele noutăți despre activitatea companiei, zonele de achiziție de masă lemnoasă pentru fabrica de cherestea din Rădăuți și măsurile de diminuare a riscului de apariție a lemnului neconform în lanțul de aprovizionare, concluziile ultimei consultări publice, măsuri implementate și programul de verificare pentru anul 2020.

De asemenea, în cadrul evenimentului, au fost prezentate și teme de interes pentru firmele din sectorului forestier: evoluția pieței naționale și internaționale a lemnului, regulile de concurență aplicabile în România, avantajele tehnologiilor moderne de exploatare forestierăcu impact redus asupra mediului și oportunități de retehnologizare.

Vlăduț Ciobîcă, responsabil pentru certificarea și controlul lanțului de aprovizionare la HS Timber Productions Rădăuți, a scos în evidență atuurile sistemului de trasabilitate a lemnului prin GPS Timflow, și faptul că operatorii economici care dețin depozite de buștean sunt interesați să implementeze sistemul inovator dezvoltat de HS Timber Group pentru depozitele pe care le operează. Unul dintre acești operatori a implementat deja Timflow la sfârșitul anului 2019, atât pentru asigurarea trasabilității lemnului cât și pentru un mai bun control al propriei flote.

O temăstringentă care se regăsește și în acest sector este disponibilitatea, pregătirea și specializarea resursei umane. Constantin Stoica, administratorul unei firme de exploatare forestieră din județul Prahova, a ilustrat la eveniment un exemplu de bune practici în ceea ce privește școlarizarea lucrătorilor forestieri în contextul învățământului dual. „Eu sunt pasionat de meseria mea, iar in acest moment, tehnologiile pe care le folosim în sectorul forestier au evoluat mult peste pregătirea pe care o dobândesc tinerii absolvenți care intră în piața muncii. Și atunci, este mai eficient pentru companii ca cea pe care o reprezint, să investească în formarea la fața locului a viitorilor lucrători în domeniul. Experiența de până acum ne dovedește că am luat decizia corectă,” a spus el în  cadrul evenimentului.

Evenimentul s-a încheiat cu o sesiune interactivă de întrebări și răspunsuri, iar seria de consultări cu toți cei interesați atât de activitatea companiei cât și de evoluția sectorului va continua.

Despre HS Timber Group

HS Timber Group își are rădăcinile într-o afacere tradițională de familie din Austria cu o experiență de peste 400 de ani în domeniul prelucrării lemnului. Astăzi, Grupul este activ preponderent în industria lemnului, dar, de asemenea, în comerțul cu material lemnos și producerea energiei din surse regenerabile. Grupul deține trei fabrici de cherestea și două fabrici de panouri în România și o fabrică de cherestea în Germania. Cu aproape 3.200 de angajați, HS Timber Group este una dintre cele mai importante companii de prelucrare a lemnului din Europa. Produsele Grupului sunt vândute în peste 70 de țări din întreaga lume.

HS Timber Group GmbH este o companie a Evergreen Private Foundation.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava