Concert pascal
MOPAN Suceava

Comunicat:

Vast Resources PLC,  companie de resurse și dezvoltare listată la Bursa de Mărfuri AIM din Londra, are plăcerea să anunțe faptul că în data de 2 Iulie 2015 a achizitionat 50,1% din Societatea Minieră Polimetalica din Mănăila, jud. Suceava.

Din 6 Iulie 2015, echipa manageriala Vast Resources și-a asumat controlul conducerii minei și a investit peste 1.000.000 USD pentru plata creditelor, pregătirea în vederea deschiderii carierei prin efectuarea unei descoperte de peste 60 000 mc precum si reparatia capitala si modernizarea facilitățilo de procesare.

Mina are acum 107 angajați, la care se adaugă echipa de management de la Vast Resources, constând în 20 experți în domeniul minier. Săptămana viitoare, Vast Resources, își va deschide sediul central în Floreasca Tower, București.

Astazi, Vast Resources  anunța prima pușcaree și începerea producției în cariera minieră din Manaila si uzina de flotare din Iacobeni.

Vast Resources, prin filiala din România, a investit până acum peste 1.000.000 USD în studiul de fezabilitate pentru Remin SA.

A devenit actionarul unic al SC Mineral Mining SA (în insolventa) cat si creditorul majoritar cu peste 92%, avand astfel asigurate activele miniere polimetalice din Băița Plai, platind pentru acestea peste 1.320 000 USD, rascumparand 85% dintre creditorii, in acest pret. Compania a investit mai mult de 550.000 USD în rețelele electrice, salarii, pregătirea și conservarea zacamantului, iar acum renovează clădirile pregătindu-le pentru reparatia capital si modernizarea facilităților de procesare, anticipand reînceperea activității miniere imediat ce se va primi Iicența pentru reînceperea mineritului.

La cele două mine Vast Resources și filialele ei din România, vor fi angajate peste 300 de persoane, Vast Resources avand planuri de extindere a activităților în domeniul achizițiilor miniere neferoase cât și extinderea activelor deținute momentan.

Andrew Prelea, președinte și Director Executiv în Vast Resources România, spune: “Suntem foarte mulțumiți de calitatea expertizei in domeniul minier în România, filosofia societății noastre fiind de a folosi manageri locali pentru a conduce și opera minele noastre de aici”.

România reprezintă un punct important pentru societatea Vast Resources, ca urmare a investițiilor semnificative pe care le-a facut aici, precum și datorită aprecierii potențialului existent. În anul 2015, Vast Resources a alocat un buget de investitii de 4.000.000 USD în Romania, incluzând cheltuieli operative. Pentru anii 2015-2016 și existand buget pentru continuarea si securizarea activitatii din Romania.

Planurile firmei Vast Resources includ o investiție viitoare de 1.200.000 USD, începând cu primul trimestru din 2016, în vederea construirii unei flotatii mobile la exploatarea din mina Mănăila, la care se adaugă aproximativ 2.000.000 USD în modernizarea facilităților din mina polimetalică Băița Plai. Vast Resources este în negocieri de a achiziționa alte mine cu polimetalice și nemetalice în regiune, toate acestea făcând parte din planul de extindere în România.

Andrew Prelea a spus de asemenea:

Numai redeschiderea acestor două mine va genera peste 8.000.000 USD anual, în taxe și redevențe, către statul român și acesta este doar începutul contribuției potențiale a activităților minelor neferoase, în economia românească. Fără experiența locală a directorului companiei, Gabriela Dobrota, nimic din acestea nu ar fi fost posibil. Gabriela are peste 32 de ani experiență în industrie și mineritul românesc și este o parte integrantă a succesului nostru.”

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava