Companiile aeriene low-cost vor începe să opereze zboruri de pe Aeroportul Internaţional „Ştefan cel Mare” Suceava din primăvara anului 2016. Şeful Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a precizat că în momentul de faţă sunt în curs de finalizare discuţiile cu o serie de companii low-cost care vor să opereze de la Suceava curse externe directe. Până atunci, Cătălin Nechifor a amintit că Tarom va relua zborurile de pe Aeroportul Suceava începând cu data de 12 noiembrie, urmând ca această companie să anunţe în curând orarul de zbor şi tarifele pentru aceste curse. „Va fi un program în etape, pentru că dezideratul principal este ca zborul oferit de Tarom să fie unul profitabil. Şi îmi doresc ca această cursă Suceava – Bucureşti şi retur să fie cu beneficii pentru Tarom, şi nu cu pierderi. Nu am nici o îndoială că va fi cu beneficii, dar nu din prima zi, din prima săptămână sau lună. Dar cred sincer că odată ce programul se va dezvolta, indicatorii financiari vor fi pozitivi pentru Tarom pentru zborul la Suceava”, a spus Cătălin Nechifor. Şeful administraţiei judeţene a arătat că din primele discuţii, Tarom va fixa un orar de zbor în aşa fel încât să existe garanţia c nu există riscul anulării curselor. Nechifor a ţinut să facă un apel la toţi parlamentarii suceveni să zboare cu Tarom de la şi către Suceava atunci când vor fi reluate cursele. „Trebuie să demonstrăm că avem capacitatea internă, pe Suceava Botoşani, Cernăuţi, Neamţ şi chiar Iaşi să umplem un avion ATR 42, cu 38 de locuri, şi chiar mai mult dacă sunt peste 40 de pasageri să operăm cu un ATR 72 care poate transporta 68 de persoane. Şi în momentul respectiv putem să obţinem un lucru foarte important, şi anume să demonstrăm că aeroportul este funcţional din toate punctele de vedere”, a mai declarat preşedintele CJ Suceava.
El a mai adăugat că pe lângă zborul Bucureşti – Suceava şi retur, sucevenii vor avea posibilitatea să călătorească şi către destinaţiile externe ale Tarom, iar politica acestei companii este de a oferi gratuitate pentru segmentul de zbor intern.
Pe de altă parte, Cătălin Nechifor a spus că începând cu data de 20 octombrie a.c. compania Romatsa va începe lucrările pentru montarea sistemului de navigaţie ILS, folosit pentru aducerea avioanelor la sol pe timp de ceaţă. „Aeroportul Suceava are avantajul că este cel mai bine dezvoltat, dotat, utilat aeroport din România, singurul din ţară cu pistă elastică, şi singurul cu patru sisteme de navigaţie şi aducere la sol a avioanelor: vizual, VOR, GPS şi ILS. Plus că avem un proiect de dezvoltare ulterioară cu amenajarea terminalului 2”, a mai explicat Nechifor.

Companiile low-cost vor avea zboruri din Suceava începând din primăvara anului 2016, 6.7 out of 10 based on 20 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.7/10 (20 votes cast)
Turism
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava