Concert pascal
MOPAN Suceava

Federația Română de Rugby a decis de curând ca toate competițiile de juniori să fie încheiate fără un clasament final, cu acordarea de diplome de participare pentru fiecare echipă, fără a se acorda vreun titlu de campion național. Pentru echipa de juniori U 18 de la Gura Humorului a fost o dezamăgire pentru că elevii antrenorului Andrei Varvaroi se aflau în fața unui performanțe care va fi greu de egalat, al patrulea titlu național consecutiv al aceleiași generații. După disputarea turului, humorenii erau pe locul I, fără a cunoaște înfrângerea și aveau clar prima șansă la titlul național.

”A fost păcat pentru munca băieților noștri și ar fi trebuit de acordat titlurile de campion pe baza rezultatelor consemnate până în momentul în care sezonul a fost interrupt din cauza pandemiei de coronavirus.

La CSȘ Gura Humorului, avem echipe la mai multe grupe de vârstă, astfel că nu putem fi acuzați că ne-am gândit doar la palmaresul nostru. Doar echipa de U 18 era pe primul loc și am considerat că munca băieților trebuie să fie recunoscută cumva, măcar onorific”, a declarat Andrei Varvaroi.

O variantă propusă a mai fost ca întrecerile la juniori să fie încheiate simplificat, cu un turneu final la finele lunii august ori începutul lui septembrie, însă și aceste partide erau greu de organizat, având în vedere că sportivii sunt în vacanțe, iar revenirea la club este în directă legătură cu reluarea anului școlar.
Până la urmă, cele mai multe voturi au fost pentru încheierea ediției 2019-2020, la toate categoriile de vârstă, respectiv DNJ U15, DNJ U16, DNJ U17, DNJ U18, DNJ U19, DNJ U19 Rugby 7, fără alcătuirea unui clasament final.

Andrei Varvaroi speră ca după aceste luni dificile băieții să se ambiționeze și să se gândească doar la următorul titlu de campioni naționali, în cadrul campionatului de juniori U 19.

”Suntem în faza de pregătire a reluării antrenamentelor, căutăm finanțare pentru materialele necesare pentru protecția jucătorilor. Sunt încă multe necunoscute dar sperăm ca din septembrie să se poată relua noul sezon la competițiile de juniori”, a mai spus Andrei Varvaroi.

Noul sezon competițional, 2020-2021, pentru toate categoriile de juniori, ar urma să se reia în septembrie. Partidele se vor disputa însă în măsura în care autoritățile competente vor decide asupra posibilității și modalităților de reluare a activităților sportive.

Nici la nivel de seniori veștile nu sunt foarte optimiste, tot mai multe echipe considerând că este mai bine să se înceapă un nou sezon competițional după modelul primăvară-toamnă. Cum există voci absolut neavizate care doresc meciuri de rugby fără jocul în grămadă, lucru de neconceput în jocul cu balonul oval, poate că este mai util de așteptat rezolvarea situației provocate de pandemia de coronavirus.

Competițile de juniori s-au încheiat fără vreun clasament final, 8.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.0/10 (1 vote cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava