MOPAN Suceava
Galerie foto54 poze în acest set

Sâmbătă, 15 august, comuna Adâncata, și-a sărbătorit cuplurile de aur și elevii cu rezultate deosebite la învățătură. Acțiunea s-a desfășurat în aer liber pe stadionul din localitate acolo unde a avut loc festivalul folcloric „Satule de sub pădure” aflat la cea de-a doua ediție.

Manifestarea organizată de primăria comunei Adâncata și Consiliul Local a fost coordonată de primarul Viorel Cucu prezentatoare fiind tânăra interpretă de muzică populară, Andreea Chisăliță iar printre invitați s-au aflat deputatul PNL, Ioan Bălan, viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi și Marius Zmău. Au fost sărbătorite 8 cupluri care au împlinit 50 de ani de căsătorie și anume Ilie și Magdalina Apetroaie, Vasile și Eugenia Scriban, Vasile și Viorica Bogdan,  Aurel și Elisabeta Bârsan,  Mihai și Elena, Ilie și Garafina Sandu,  Gheorghe și Elena Spătaru și Dumitru și Maria Păvăloaie.

”Cuplurile de aur” au primit plachete din partea primăriei, cadouri oferite de tipografia Mușatinii, sponsorul manifestării și buchete de flori de la deputatul Ioan Bălan. Familiile aniversate au avut parte de o slujbă de binecuvântare oficiată de preoții din comună dar și de o masă la căminul cultural din localitate. Au fost sărbătoriți și patru elevi cu rezultate deosebite la învățătură și anume  . Aceștia au primit pe lângă cadouri și sume de bani din partea primarului Viorel Cucu pentru a-i motiva în ceea ce fac.

Viorel Cucu a ținut să le mulțumească atât cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie cât și elevilor pentru exemplul pozitiv pe care-l dau comunității dar și consilierilor locali care au sprijinit această manifestare. ”Vă mulțumesc tuturor și sper să aveți încredere în mine și în viitor. Astăzi este o zi deosebită când sărbătorim 8 cupluri care au împlinit 50 de ani de căsătorie. Dumnezeu să le dea sănătate și să fim și noi sănătoși ca să le călcăm pe urme. Avem 4 elevi premianți la diferite concursuri care au adus cinste și onoare comunei Adâncata. Îi felicităm și le mulțumim și părinților care i-au crescut și educat. Printre noi îl avem și pe domnul deputat Ioan Bălan care ne-a sprijinit în permanență și care o va face și în viitor”, a declarat Viorel Cucu.

Bălan: ”Nu voi uita niciodată că aici am obținut un număr de voturi care m-au propulsat în ierarhia politică națională”

La rândul său Ioan Bălan a ținut să-i felicite pe cei sărbătoriți și le-a transmis ”cuplurilor de aur” să le dea și celor mai tineri din înțelepciunea lor.

De asemenea, a promis sprijin comunei Adâncata și din viitoarea postură pe care o va avea după alegerile de anul viitor. ”Până în 2016 sunt deputat în colegiul doi din care face parte și comuna Adâncata. Eu îi promit primarului Cucu că vom fi colegi în continuare și după 2016 chiar dacă drumul meu pentru 2016 înseamnă o candidatură la primăria Sucevei.  Vom fi colegi în ceea ce înseamnă proiectul acesta de zonă metropolitană. Va fi un proiect care va avea rezonanță și aici la Adâncata de aceea voi fi mereu aproape de această comună. Nu voi uita niciodată că aici am obținut un scor electoral mare, un număr de voturi care m-au propulsat în ierarhia politică națională ca singurul deputat din opoziție care și-a câștigat colegiul.  Dacă în România ar fi fost vot uninominal pur singurul deputat din opoziție din România eram eu. Vă urez să vă bucurați de această acțiune frumoasă și îl felicit pe primarul Viorel Cucu că reușește să transforme această manifestare într-o manifestare de tradiție”, a spus Bălan.

Festivalului folcloric „Satule de sub pădure” este organizat în scopul promovării valorilor culturale româneşti. Printre artiştii care au urcat pe scena festivalului s-au numărat Sorin Filip, Adriana Bucevschi, Andreea Chisăliţă, Manuela Pohoaţă, Laura Haidău, Dana Dăncilă, Doina și Ciprian Petroaie, Mădălina Lupupoi, Dana Alexa, Laura Apăvăloaie, Andreea Ichim, Alexandru Sahlean și Ansamblul Folcloric ”Arcanul USV”.  Invitat special a fost trupa „Ennoia”.

Comuna Adâncata și-a sărbătorit cuplurile de aur și elevii eminenți, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava