Concert pascal
MOPAN Suceava

Comuna suceveană Cornu Luncii a atras în ultimii nouă ani fonduri europene și guvernamentale prin proiectele promovate de administrația locală echivalente cu taxele și impozitele încasate de la populație pe 289 de ani. Calculul a fost făcut de primarul Gheorghe Fron care a precizat că pe lângă aceste fonduri atrase se mai adaugă alte 134 de milioane de lei pe proiectele care se află în derulare și care înseamnă taxele și impozitele încasate de la populație pe 268 de ani.

Fron a făcut un scurt bilanț la final de an arătând că deși la nivel național lucrurile nu au mers așa de bine ”din cauză că guvernanții s-au certat iar proiectele au bătut pasul pe loc” la Cornu Luncii s-a muncit iar rezultatele se văd. Primarul a arătat că în acest an au fost finalizate două grădinițe noi, una cu program normal la Băișești (fonduri europene)  și alta cu program prelungit la Dumbrava, au fost asfaltate două tronsoane de drum a câte 5,5 kilometri la Cornu Luncii (fonduri europene)  și la Șinca-Sasca Mare-Păiseni (CNI)  și betonat drumul principal din Păiseni (GAL) și au fost amenajate locuri de joacă. Gheorghe Fron a amintit de faptul că se află în implementare proiectul privind modernizarea iluminatului public și urmează să fie recepționate lucrările de aducțiune a apei în satele Șinca și Sasca Mare și de construire a unui dispensar uman în satul Băișești. Totodată, a spus primarul, a fost încheiat contractul pentru creșterea eficienței energetice la școala din Băișești. ”Mai avem o singură școală de pus la punct cea din  Păiseni însă acolo facem o clădire nouă pentru că cea actuală este veche din timpul Primului Război Mondial și nu mai merge cârpită”, a precizat primarul.

Gheorghe Fron a menționat că în acest an a depus la finanțare mai multe proiecte care sunt în diferite stadii de avizare și cât de curând urmează să înceapă lucrările. Este vorba de: dispensarul uman din Sasca Mare, noul sediu al Primăriei Cornu Luncii, continuarea modernizării ulițelor din satele Șinca, Sasca Mare și Păiseni, amenajarea râului Sasca Mare în satele Șinca, Sasca Mare și Păiseni, căminul cultural din Sasca Mare, modernizarea drumului comunal Mielușoaia- Sasca Mare- Păiseni, înființarea și extinderea sistemului de apă și canalizare în toate cele 9 sate ale comunei, construirea de poduri în dreptul ulițelor Cozmescu, Chirila, și Băeșu din Sasca Mare, modernizarea podului la intrare în satul Șinca și la Gura Săscuței din satul Păiseni, modernizarea drumurilor din Brăiești, Băișești, Dumbrava, Cornu Luncii, Sasca Nouă, Sasca Mică, terenuri sport în satele comunei și aducerea gazului metan. ”În proiectul cu gazul suntem în ADI cu comuna Rădășeni și suntem pe ultima sută de metri. În doi ani vom avea gaz în comună”, a spus Fron.

El a mai amintit de dotarea școlilor din comună cu table interactive și de proiectul privind construirea unei creșe cu o capacitate de 40 de copii. Alte proiecte care vor fi implementare se referă la creștere eficienței energetice la actuala clădire a Primăriei, la Centrul Medical Cornu Luncii și la fostul sediu al Primăriei Sasca Mică, la modernizarea Căminului cultural din Cornu Luncii, la amenajarea unei piste pentru biciclete și a unor noi trotuare, la împrejmuirea cu garduri a pășunilor,  la înființarea unui parc fotovoltaic, la regularizarea râului Moldova sau la realizarea satului social Sasca Mică.

”Nu pot să nu amintesc de efortul depus în acest an de Serviciul Voluntar de Pompieri de la Cornu Luncii condus de părintele pompier. Avem o echipă valoroasă și de departe suntem cei mai buni din județ la intervenții la incendiile din gospodăriile oamenilor. Nu trebuie să uităm nici de biserici. Primăria și Consiliul Local sunt alături de biserică. În fiecare an câte trei biserici primesc ajutor financiar substanțial de la noi și cu ce mai adună de la sponsori și de la enoriași se fac lucrări foarte frumoase lucrări apreciate de ÎPS Calinic”, a mai spus Gherghe Fron.

Comuna Cornu Luncii a atras în ultimii nouă ani fonduri echivalente cu taxele și impozitele de la populație pe 289 de ani, 8.3 out of 10 based on 3 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.3/10 (3 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava