MOPAN Suceava

Primăria comunei Horodnic de Sus va înființa un parc industrial pe o suprafață de teren de 16 hectare. Primarul din Horodnic de Sus, Valentin Luță a declarat că întreaga suprafață de teren va fi concesionată pe parcele investitorilor care vor dori să vină în acest parc industrial. „Proiectul este început acum trei ani, pe o suprafață de 16 hectare. Deja avem instalată stația de asfalt și stația de betoane tot în această zonă industrială și avem alte 12 parcele deja concesionate. Încă nu avem titulatura de parc industrial pentru că nu știam care va fi feed backul de la societăți. Dar se pare să semnalele sunt bune și merită de investit. Momentan concesionăm parcelele și apoi o să-l autorizăm în ansamblu ca parc industrial. Amenajăm acest parc pe un teren pe care după Revoluție nu s-a mai cultivat nimic și a rămas cu bălării și pipirig. Și suntem bucuroși că putem să îl punem în valoare”, a spus Valentin Luță.

El a precizat că primăria a emis deja patru autorizații de construite pentru firmele care au concesionat teren în acest parc industrial și care au început deja lucrările. „Avem cereri foarte multe. Chiar am rămas surprinși de succesul zonei. Noi concesionăm terenul cu o condiție: să fie investiții care să plece de la un minim de 150.000 de euro pentru o parcelă de 2.500 de metri pătrați. Până în prezent avem firme locale din Horodnic, Rădăuți, Sucevița și Marginea care vor investi aici. Avem producție de prefabricate din beton, confecții metalice, depozite de materiale de construcții, confecții din produse din sticlă respectiv geamuri termopan pentru export”, a arătat Valentin Luță.

El a adăugat că se așteaptă ca în viitorul parc industrial să funcționeze minim 20 de societăți comerciale și speră că în total vor fi create 100 – 150 de noi locuri de muncă. „Acest lucru va însemna bunăstare pentru localitate, în sensul în care vom avea o stabilitate pe termen lung al locurilor de muncă”, a spus primarul din Horodnic de Sus. El a subliniat că primăria oferă mai multe facilități pentru investitorii care vor veni în acest parc industrial.

„Primăria oferă toată partea de infrastructură rutieră, apă canal, rețea electrică, plus că și concesiunea oferă celui care optează să vină aici o suprafață de teren pentru care are costuri minimale. El se obligă ca suma pe care ar fi investit-o într-un teren să o investească într-o hală de producție sau în utilaje. Și nici concesiunea nu este mare, variază de la 6 la 8 euro pe metru pătrat iar banii se plătesc în 25 de ani. Deci e foarte avantajos pentru cel care optează pentru o astfel de variantă. Condiția este să poată să investească și să își respecte obligațiile contractuale”, a încheiat Valentin Luță.

Comuna Horodnic de Sus devine atractivă pentru investitori. Primăria înființează un parc industrial pe o suprafață de 16 hectare în care vor activa 20 de companii (FOTO), 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava