Concert pascal
MOPAN Suceava

Comuna Panaci din județul Suceava va purta titlul de Sat European de Tineret 2023. Acordarea acestui titlu s-a făcut în cadrul Galei Tinerilor din Mediul Rural, care a avut loc sâmbătă, 12 noiembrie, la Sibiu. În competiția finală În au rămas nouă comune: Ciucsângeorgiu (jud. Harghita), Dumbrava (jud. Prahova), Matca (jud. Galați), Panaci (jud. Suceava), Popești (jud. Bihor), Racovița (jud. Sibiu), Scoarța (jud. Gorj), Săbăoani (jud. Neamț), Tulucești (jud. Galați). În urma voturilor, titlul de Sat European de Tineret 2023 a fost acordat localităților Panaci, Ciucsangiorgiu, Dumbrava, Hălăucești și Scoarța.

Gala Tinerilor din Mediul Rural a fost organizată de Gala Tinerilor din Mediul Rural Guvernanța programului European Youth Village formată din Asociatia Pentru Dezvoltare Activa și Go Free, cu sprijinul financiar al programului Erasmus Plus. „În comunitatea European Youth Village deja îi cunoaștem pe tinerii din Panaci. Ei au identificat nevoia tinerilor din mediul rural în Bazinul Dornelor de a avea spații de participare și activități educaționale dedicate acestora. Organizația Tinerilor Dorneni, formată în mare parte din tineri din comuna Panaci, a venit cu soluția: organizarea Festivalului Zi-le de Watra, un festival educațional, în aer liber, în care tinerii pot participa la activități de informare, sportive și culturale. Festivalul este o alternativă la Zilele Orașului Vatra Dornei, în care tradițiile și folclorul au fost înlocuite cu seri de film, karaoke, muzică live, ateliere educaționale, activități de treasure hunt și o multitudine de alte experiențe faine pentru tinerii din zonă”, au transmis cei de la European Youth Village după gala de la Sibiu.

În același timp, coordonatorul grupului de tineri din Panaci și voluntar în cadrul Organizației Tinerilor Dorneni, Ema Gavriluță, a precizat: „Se spune că totul se întâmplă cu un sens. Parcursul nostru în toți acești 3 ani încărcați cu sesiuni de mentorat, zeci de ore de scris la candidaturi, oboseală, stres, supărări și multe alte sentimente, cu siguranță au avut un scop. Cert este că în ultimii 3 ani am învățat extrem de multe lucruri: de la cele mai mult administrative și teoretice despre cum trebuie să arate o candidatură ca la carte și ce înseamnă acest titlu, până la ce înseamnă să fii un tânăr responsabil, ce înseamnă spiritul de echipă, și ce înseamnă cu adevărat munca pentru un scop bine țintit. Astăzi, după nenumărate sentimente și gânduri pe care le-am trăit în doar câteva minute, ne bucurăm cu adevărat. Cert este că adevărata muncă de-abia începe.

Mulțumim tuturor celor ce au crezut în noi și în puterea tinerilor pănăceni. Urmează un an plin de evenimente de toate felurile”.

Comuna Panaci a obținut titlul de „Sat European de Tineret 2023”, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava