Concert pascal
MOPAN Suceava

Comuna Șcheia a aderat la Zona Metropolitană Suceava sau Zona Urbană Funcțională cum se numește după noile reglementări europene. Anunțul a fost făcut de primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, care a ținut să-i mulțumească omologului său de la Șcheia, Vasile Andriciuc.  Astfel, Șcheia se alătură celorlalte șapte localități care au făcut acest pas în urmă cu câțiva ani și anume orașul Salcea, comunele Moara, Bosanci, Ipotești, Adâncata, Mitocu Dragomirnei și Pătrăuți. Lungu a declarat că primul proiect care va fi implementat în Zona Urbană Funcțională Suceava va fi ”zona metropolitană de transport”.

”Am avut o discuție în sistem de videoconferință cu reprezentanții Băncii Mondiale și ai Ministerului Dezvoltării pentru a realiza acel studiu de dezvoltare urbană al Zonei Urbane Funcționale Suceava. Toate cele opt localități din jurul municipiului Suceava începând cu orașul Salcea, comunele Șcheia, Moara, Bosanci, Ipotești, Adâncata, Mitocu Dragomirnei și Pătrăuți și-au dat acordul și au stabilit reprezentanți pentru această ZUF. Așa cum se poate observa și comuna Șcheia a venit și îi mulțumesc domnului primar Andriciuc. Vom face o colaborare în interesul acestor două localități în această zonă urbană funcțională. Vom avea discuții cu reprezentanții Băncii Mondiale la care vom invita și primarii acestor localități în cursul lunii ianuarie. Primul proiect pe care vrem să-l facem este zona metropolitană de transport. Vrem să cumpărăm un parc de autobuze noi în așa fel încât să scoatem acest sistem de transport interjudețean din oraș, să fluidizăm traficul din oraș. La fel de important vrem să facem un nou centru urban de transport așa se spune acum. E vorba de o autogară pe care vrem să facem în zona TASA împreună cu TPL  pe strada Traian Vuia. TPL va fi ultimul peron al acestei autogări în așa fel încât persoanele care vin din județ să poată fi preluate de transportul local și duse în oraș. Cred în acest proiect și sper să-l putem cât mai repede în practică”, a declarat Lungu.

Comuna Șcheia a aderat la Zona Metropolitană Suceava. Primarul Lungu îi mulțumește primarului Andriciuc, 5.5 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.5/10 (2 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava