MOPAN Suceava

Miercuri, 04.09.2013, Senatorul Gheorghe Flutur, Președintele Partidului Democrat Liberal Suceava, demonstrează, încă o dată, că abordarea gen „Petrică și Lupul” i se potrivește ca o mănușă folosind de această dată manipularea opiniei publice.

Conform Dicționarului de Sociologie (Cătălin Zamfir, 1998) manipularea reprezintă acțiunea de a determina un actor social (persoană, grup, colectivitate, etc.) să gândească și să acționeze într-un mod compatibil cu interesele inițiatorului, iar nu cu interesele sale, prin utilizarea unor tehnici ca persuasiunea, care distorsionează intenționat adevărul, lăsând impresia libertății de gândire și decizie. Manipularea psihologică, potrivit sursei citate mai sus, poate lua diverse forme: minciună, negare, minimizare, diversiune, intimidare, jucarea rolului de victimă, etc.

Senatorul PDL, Gheorghe Flutur, fiind mandatat să promoveze ideea de regiune cu capitala la Suceava, revine în fața opiniei publice cu temele nescrise, mințind, căutând țapi ispășitori pentru a se justifica. Astfel, Gheorghe Flutur, Președintele Partidului Democrat Liberal Suceava, răspunde la o întrebare firească adresată de Președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin – Ioan Nechifor, despre înființarea Regiunii Bucovina cu capitala la Suceava cu o altă întrebare. Conform definiției enunțate mai sus, domnul Flutur nu face decât să distorsioneze În mod frecvent și intenționat adevărul în așa manieră încât opinia publică să nu remarce dezinteresul și demagogia acestuia prin intermediul declarațiilor nesusținute de fapte.

Plecând de la tehnica de manipulare potrivit căreia un interlocutor răspunde la o întrebare cu o altă întrebare, renumitul jurnalist englez William Cobbett (1763 – 1835) este de părere în lucrarea sa “Rural Rides” (1807), că „interlocutorul refuză să răspundă și creează o diversiune.”

Senatorul Gheorghe Flutur se folosește de această tehnică de manipulare pentru a evita răspunsul cu orice preț, prin crearea unor false probleme cu scopul de a distrage atenția de la necesitățile reale ale sucevenilor.

În iunie 2012, sucevenii au sancționat guvernarea portocalie și pe domnul Flutur oferindu-i domnului Președinte PSD Suceava, Cătălin – Ioan Nechifor, un mandat de patru ani ca Președinte al Consiliului Județean Suceava pentru a rezolva problema locurilor de muncă, dezvoltarea județului prin atragerea investițiilor precum și rezilierea contractelor păguboase pe care domnul Flutur le-a ascuns sub preșul tehnicilor de manipulare.

În opinia Partidului Social Democrat Suceava acțiunile Senatorului Gheorghe Flutur nu sunt constructive pentru suceveni și denotă dorința de a manipula cu orice preț populația județului Suceava sau, la fel de grav, incompetența unui fost Președinte de Consiliu Județean.
Biroul de Presă a Partidului Social Democrat Suceava

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava