MOPAN Suceava

Duminică, 7 august a.c., comunitatea romano-catolică din Bulai a celebrat hramul bisericii „Sf. Maximilian Maria Kolbe”. La ora 10:00 a avut loc Sfânta Liturghie în limba polonă celebrată de pr. dr. Alfons-Eugen Zelionka care activează în Lublin, Polonia și este originar din Solonețu Nou. La ora 11:30 a avut loc Sfânta Liturghie solemnă în limba română concelebrată de mons. Ionuț Paul Strejac care activează la Nunțiatura Apostolică din Kenya, cu misiunea de însărcinat cu afaceri ad interim al Nunțiaturii Apostolice din Sudanul de Sud împreună cu pr. Ciprian Antălucă, decan de Bucovina și preoți din dieceza de Iași. Cuvântul de învățătură a fost rostit de pr. Isidor Dâscă decan emerit de Bacău. Înainte de începerea liturghiei solemne a fost sfințită statuia sfântului Maximilian Maria Kolbe, amplasată în curtea bisericii.

La hramul bisericii din Bulai a participat președintele Uniunii Polonezilor din România, deputatul Ghervazen Longher, primarul comunei Moara, Eduard Dziminschi, cu soția, dar și credincioșii catolici din localitate și din alte comunități poloneze. În timpul Sfintelor Liturghii a fost evidențiată postura eroică a patronului bisericii din Bulai, a sfântului preot polonez Maximilian Maria Kolbe, cel care a reușit să transforme un lagăr de concentrare într-un loc de rugăciune, speranță și iertare.

Comunitatea romano-catolică din Bulai a celebrat hramul bisericii „Sf. Maximilian Maria Kolbe” (FOTO), 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava