Comenzi MOPAN Suceava

Vast Resources, compania care administrează mina de la Mănăila, județul Suceava, a semnat la începutul lunii septembrie un acord important cu una dintre cele mai mari companii de comerț a metalelor neferoase din lume.

Vast Resources și Transmine Trading au semnat în această lună un acord pe termen lung pentru vânzarea concentratelor produse în mina din Mănăila. Astfel, una dintre cele mai longevive compaii de comerț cu metale neferoase din lume va achiziționa începând din luna septembrie concentratele de minereu produse la această mină.

Acordul dintre cele două companii a fost semnat pentru perioada septembrie 2016 – decembrie 2017. Acesta vine ca o confirmare a creșterii calității minereului extras din cariera suceveană, care în luna august a atins procentul de puritate de 20%, pentru concentratul de cupru. Astfel, în prima lună a colaborării, Vast Resources va vinde către noul partener 430 tone de concentrat de cupru.

„Îmbunătățirile semnificative pe care experții Vast Resources le-au adus procesului de separare a concentratelor de cupru și zinc au rezultate din ce în ce mai bune. Ne bucurăm că un jucător de talie mondială precum Transmine Trading apreziază calitatea produsului nostru și a ales să ne fie partener,” a declarat Andrew Prelea, Președinte și Director Executiv al Vast Resources România.

Mina de la Mănăila este în plin proces de dezvoltare, care urmărește atât îmbunătățirea calității minereului extras, cât și modernizarea tehnologiei de prelucrare utilizate. În prezent, Vast Resources a început implementarea celei de a doua faze a lucrărilor de optimizare, care presupune punerea în funcțiune a unei noi linii de flotație, dedicată separării zincului. Acesta este un nou pas înainte pe care compania îl face, întrucât noua stație de flotație îi va permite să producă două tipuri vandabile de concentrat și astfel, să își maximizeze veniturile provenite din aceste operațiuni.

Despre Vast Resources:
Compania Vast Resources a fost fondată la sfârșitul anului 2005, având ca obiect de activitate explorarea zăcămintelor minerale din Zimbabwe și Africa de Sud. În completarea activității din Africa, în mai 2013, Vast Resources și-a îndreptat atenția către România, în vederea dezvoltării strategiei de business.
Compania utilizează cea mai nouă tehnologie de explorare, cum ar fi software-ul de gestionare a datelor spațiale, vizualizare 3D, noile tehnici de modelare geofizice, geochimie și elemente de managementul riscului, care au scopul de a susține proiectele în procesul de dezvoltare pe termen lung. Astfel, Vast Resources a făcut cu ușurință tranziția de la o simplă companie de explorare la o companie minieră, cu un portofoliu de active de înaltă calitate.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
Bune practici pentru o batranete frumoasa
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava