MOPAN Suceava
Galerie foto23 poze în acest set

Primăria Liteni a organizat un eveniment de amploare de sărbătoarea Izvorul Tămăduirii. Locuitorii orașului au participat, pentru început, la o slujbă de sfințire oficiată de un sobor de preoți la Izvorul Tămăduirii din Poiana Ursului. „În fiecare an, în prima vineri după Paşte, creştinii ortodocşi sărbătoresc Izvorul Tămăduirii. Este marele praznic închinat Maicii Domnului, menit să arate rolul Fecioarei Maria în mântuirea oamenilor.

Numele de Izvorul Tămăduirii aminteşte de o serie de minuni săvârşite la un izvor aflat în apropierea Constantinopolului.

Conform tradiției și la Liteni s-a săvârșit o slujbă în locul în care localnicii îl denumesc Izvorul Tămăduirii. Conform unor legende locale la acest izvor s-au vindecat răniți întorși de pe front în cele două războaie mondiale”, a transmis primarul orașului Liteni, Tomiță Onisii.

După slujba de sfințire, locuitorii din Liteni au participat în număr în număr foarte mare la spectacolele organizate de primărie pe stadionul din oraș, acolo unde au cântat numeroși artiști și ansambluri folclorice din județul Suceava, capul de afiș al spectacolului fiind trupa DJ Project.

„A fost spectacol deosebit la care și-au dat concursul foarte mulți invitați, dar și artiști locali, spectacol care sper ca i-a încântat și i-a relaxat pe locuitorii orașului. Sănătate și gânduri bune vă doresc în aceste vremuri complicate peste care numai împreună putem trece”, le-a transmis Tomiță Onisii cetățenilor din orașul Liteni.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava