Concert pascal
MOPAN Suceava

La nivelul Direcției Silvice Suceava, în anul 2020 au fost efectuate un număr de 3.714 acțiuni privind controlul circulației materialelor lemnoase și tăieri ilegale de arbori, precum și controlul instalațiilor de debitat, fiind încheiate un număr de 420 contravenții silvice, cu o valoare a amenzilor de 873.000 lei. Așa indică un raport prezentat astăzi de conducerea Direcției Silvice Suceava într-o ședință organizată la Palatul Administrativ pe tema tăierilor ilegale de arbori.

Cu această ocazie a fost confiscată cantitatea de 2.695 mc material lemnos, fiind constatate un număr de 52 infracțiuni silvice privind tăierile ilegale de arbori.

În baza Regulamentului privind paza fondului forestier la Direcția Silvică Suceava au fost efectuate un număr de 1.200 controale de fond și parțiale, scopul acestor inspecții fiind verificarea permanentă a suprafețelor de pădure arondate tuturor celor  404 cantoane silvice.

Până la ultima raportare, la nivelul Direcției Silvice Suceava a fost constatat un volum total tăiat ilegal de 1.818 mc. Cei mai reprezentativi indicatori pentru a analiza evoluția reală a tăierilor ilegale de arbori, sunt volumul tăiat ilegal raportat la ha și la 100 ha. Astfel, la Direcția Silvică Suceava volumul tăiat ilegal raportat la ha este de 0,005 mc/ha iar raportat la 100 de ha acest volum reprezintă 0,53 mc/100 ha.

Conform raportului anual de activitate a Regiei Naționale  Pădurilor – Romsilva, pentru anul 2019, la analiza indicatorului / tăieri ilegale de arbori, Direcția Silvică Suceava se situa pe locul 24 din 42 de subunități naționale.

”Datorită măsurilor luate și eforturilor depuse de către silvicultorii din cadrul Direcției Silvice Suceava, precum și a societății civile, inclusiv a activiștilor de mediu, se constată o diminuare semnificativă an de an a tăierilor ilegale de arbori”, a este concluzia raportului.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava